Feminisme

La repulsa a Rubiales reuneix centenars de feministes en el centre de Madrid: «No és un ‘pico’, és una agressió»

La ministra Irene Montero acudeix a la concentració a Callao

«Jenni, germana, aquí està la teva manada» i «no és un ‘pico’, és una agressió» van ser alguns dels lemes més corejats

1
Es llegeix en minuts

Centenars de persones s’han reunit aquesta tarda en el centre de Madrid per mostrar la seva repulsa pels actes i l’actitud de Luis Rubiales i demanar la seva dimissió. L’associació Dones Feministes de la Comissió 8M ha convocat una concentració a la plaça de Callao en defensa de la futbolista Jenni Hermoso i en contra del ja suspès president de la RFEF, i al crit d’«ens volen callades i estem organitzades» i «Rubiales ves-te’n ja» han anat a poc a poc omplint la plaça de Callao, a pocs metres de la Puerta del Sol.

La cita a Madrid ha sigut més multitudinària que la d’aquests últims dies en altres capitals de província. Des de l’interior de la plaça resultava complicat moure’s, però els manifestants no han arribat als carrers veïns. Els crits no obstant no han cessat des de les 19.40 de la tarda, abans que els polítics comencessin a fer acte de presència. 

Notícies relacionades

Des d’«‘estamos hasta el culo de tanto machirulo’» o «no és un ‘pico’, és una agressió», micròfon en mà o sense ell, homes i dones s’han manifestat demanant el final de les actituds masclistes en tots els estaments de la societat. «Ara ha sigut al futbol, però passa a tot arreu», assenyalava una de les manifestants, la Lourdes, que ha arribat des de la serra de Madrid. Al seu costat, una turista argentina que passava per allà ha decidit quedar-se a l’escoltar la causa de la concentració.

«Divendres passat vam veure el pitjor del masclisme estructural al nostre país», ha declarat la vicepresidenta en funcions, Yolanda Díaz, a la seva arribada a la manifestació acompanyada per Ernest Urtasun i Esther Gil. Poc abans, la portaveu del PSOE, Pilar Alegría, i la portaveu socialista a l’Ajuntament de Madrid, Reyes Maroto, es repartien els papers i mentre la primera mantenia un paper més institucional, Maroto obertament ha demanat a Rubiales que dimiteixi.