Rubiales maniobra perquè la UEFA amenaci Espanya d’expulsar-lo de totes les competicions

La seva mà dreta, Andreu Camps, ha denunciat la ingerència del Govern en els assumptes de la RFEF davant l’organisme europeu

Irene Montero defensa la sortida de De la Fuente i Vilda de les seleccions de futbol: «Hi ha d’haver canvis profunds»

Última hora del cas Rubiales

Rubiales maniobra perquè la UEFA amenaci Espanya d’expulsar-lo de totes les competicions

Archivo

1
Es llegeix en minuts

Luis Rubiales no pensa quedar-se de braços plegats davant la suspensió de la FIFA i l’amenaça de ser inhabilitat pel TAD, després de la denúncia del CSD. El suspès president de la RFEF ha decidit buscar l’empara de la UEFA, l’única gran institució que encara no s’ha pronunciat sobre el seu petó no consentit a Jenni Hermoso, per mirar de salvar-se el coll.

Segons informa Onda Cero, la mà dreta de Rubiales i secretari general de la RFEF, Andreu Camps, ha sol·licitat l’actuació de la UEFA en la seva defensa, denunciant una presumpta ingerència governamental en els assumptes de la RFEF, després que nombrosos membres del Govern d’Espanya hagin sol·licitat la seva inhabilitació i dimissió.

Amenaça de suspensió

La denúncia, en cas de prosperar i en el més extrem dels supòsits, podria portar a la suspensió de la RFEF per part de la UEFA, una cosa que comportaria l’expulsió dels clubs i les seleccions nacionals de les diferents competicions organitzades per la UEFA: Eurocopa, Champions, Europa League...

Les institucions del futbol protegeixen de manera explícita la seva independència davant els diferents governs nacionals. Una salvaguarda destinada a blindar les federacions nacionals de països sota règims dictatorials que en ocasions els organismes del futbol, en especial la FIFA, han utilitzat de manera espúria per rebel·lar-se davant les decisions de governs democràtics sobre els seus propis membres.

Notícies relacionades

Cal recordar que Rubiales era vicepresident de la UEFA fins a ser suspès provisionalment d’aquest càrrec per la FIFA. Durant els últims anys, el dirigent andalús ha travat una estreta relació amb el president de l’organisme europeu, Aleksander Ceferin, que no s’ha pronunciat pels fets protagonitzats l’última setmana.

Fins al moment, ni la UEFA, ni la RFEF (la direcció de la qual es reuneix aquesta tarda sota la presidència interina de Pedro Rocha) s’ha pronunciat sobre aquest assumpte. El denunciant Andreu Camps exerceix de secretari general, un càrrec retribuït i el nomenament i el cessament del qual és una prerrogativa exclusiva del president.