El Barça no demana la dimissió de Rubiales en un tebi comunicat

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gairebé tres hores després que Luis Rubiales anunciés que no presentarà la seva dimissió com a president de la Federació Espanyola pel petó no consentit a Jennifer Hermoso va aparèixer el Barça per divulgar el seu primer comunicat oficial sobre aquest assumpte. No reclama la dimissió del dirigent federatiu, tot i que sí que considera «impròpia i desafortunada» l’actuació que va tenir a la final del Mundial femení de Sydney, que va conquistar la selecció espanyola.

El Girona va ser el primer club català de Primera que va emetre un missatge contra Rubiales i ho va fer dijous a la nit, abans fins i tot que es fes l’Assemblea, exigint «tolerància zero davant qualsevol manifestació de masclisme o que atempti contra la llibertat de les persones».

L’Espanyol va ser el segon a emetre el seu missatge, just després de l’Assemblea insistint que les actituds del president de la Federació «són inacceptables i impròpies i, una vegada escoltades les explicacions respecte a les mateixes, ens mouen a exigir la immediata destitució o cessament del President per part dels organismes habilitats per a això».

«Fets injustificables»

Notícies relacionades

Després, va aparèixer el Barça, qui va indicar que «sembla que les explicacions que ha donat el president de la Federació, el Sr. Rubiales, han resultat suficients per als membres presents de l’Assemblea, que tenien la potestat de ratificar-lo en el càrrec».

El club blaugrana no reclama, en cap moment, la renúncia del dirigent, tot i que sí que «vol deixar clar» com qualifica la seva actuació. «És totalment impròpia i desafortunada l’actuació del president durant el Mundial», mentre va considerar «un error i pels que va demanar disculpes», qualificant de «fets injustificables» i mantenint, a més, el Barça la seva «línia de donar suport a l’esport femení».