FINAL DE LA LEAGUES CUP

Messi aixeca el seu primer títol amb l’Inter Miami després de ficar un golàs per l’escaire

La conquesta de la Leagues Cup suposa el 44è títol de la seva carrera i iguala Dani Alves com a jugador amb més trofeus de la història

Messi aixeca el seu primer títol amb l’Inter Miami després de ficar un golàs per l’escaire
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Leo Messi, que va debutar fa menys d’un mes amb l’Inter Miami, ha culminat aquesta matinada el miracle del conjunt de Florida al guanyar en una llarga tanda de penals la final de la Leagues Cup al Nashville. El partit havia acabat amb empat a un, amb golàs per l’escaire del de Rosario, marca de la casa.

El crac argentí va aterrar en un conjunt enfonsat, sense rumb i cuer de la Conferència Est de la MLS amb onze partits seguits sense guanyar. Però la seva màgia ha revolucionat totalment l’equip de Miami, que, reforçat a més pels fitxatges de Sergio Busquets i Jordi Alba, ha segellat aquesta nit el primer títol de la seva història després d’un partit molt emocionant.

Messi no només va guanyar aquest dissabte el seu primer títol amb l’Inter Miami sinó que, amb 44 trofeus, va igualar Dani Alves com el futbolista amb més títols de la història. Va acabar mantejat pels seus companys durant les celebracions.

10 gols en 7 partits

El 10 de l’‘albiceleste’ va acabar a més com a màxim artiller de la Leagues Cup amb una extraordinària marca de 10 gols en només set partits. En la tanda de penals no va fallar, com tampoc ho van fer Busquets i Alba.

L’arribada de Messi a la MLS s’ha viscut a Miami, la MLS i els EUA amb extraordinària passió i la primera edició de la Leagues Cup, un nou torneig en el qual s’enfronten tots els conjunts de la MLS i la Lliga MX, va segellar un final ‘made in Hollywood’ per al desembarcament de l’argentí en terres nord-americanes.

«Messi és el millor del món i ho demostra dia a dia», va dir el Tata Martino, tècnic de Miami, després de la final. «Contagiem l’equip del nostre esperit, del nostre treball, del nostre caràcter, de la nostra experiència», va dir Busquets sobre l’aportació dels exbarcelonistes. «I més enllà, també tenim Leo, que marca la diferència perquè és el millor del món», va afegir.

Al rescat

L’argentí, que havia passat desapercebut els primers 20 minuts, va aparèixer del no-res per caçar un rebuig en la frontal del Nashville, va retallar Zimmerman i va connectar un preciós tir directe a l’escaire.

El Nashville no va despertar fins al minut 57 gràcies a un córner. Fafà Picault va rematar de cap i la pilota va acabar entrant després de rebotar en Benjamin Cremaschi i Drake Callender. Gol en pròpia porta.

L’Inter Miami va trobar la resposta en el de sempre, un Messi que va acariciar el doblet en el 71 estavellant al pal un tir creuat. Fins i tot així, l’Inter Miami va arribar al desenllaç amb les forces justes i el físic al límit.

Ja en la tanda de penals, els dos equips van mostrar un excel·lent encert i, després de les fallades de Leal i Ulloa, la sort es va decidir en els llançaments dels porters, on Callender va endevinar el tir de Panicco i va tancar així el primer trofeu de Messi als EUA. Onze penals van fer falta perquè comencés la festa.

Fitxa tècnica:

Nashville: Panicco; Moore, Zimmerman, MacNaughton, Lovitz; Muyl (Leal, m. 82), McCarty (Davis, m. 72), Godoy, Fafà (Shaffelburg, m. 72); Mukhtar i Surridge.

Entrenador: Gary Smith.

Inter Miami: Callender, Yedlin, Kryvtsov, Miller, Alba, Busquets, Rierol (Ulloa, m. 80), Cremaschi (Gómez, m. 68), Messi, Martínez (Campana, m. 68) i Taylor (Ruíz, m. 80).

Notícies relacionades

Entrenador: Gerardo Martino.

Gols: 0-1, m. 23: Messi; 1-1, m. 57: Callender (gol en pròpia porta).