Un petó d’Aitana al peu dret de Salma, l’‘esquerreta màgica’

Aitana Bonmatí té part de ‘culpa’ que la davantera aragonesa xutés amb la dreta

«Estic molt contenta per ella; quan una té ganes i treballa, al final tot arriba»

Un petó d’Aitana al peu dret de Salma, l’‘esquerreta màgica’
2
Es llegeix en minuts

Quan Salma Paralluelo ha anotat el primer gol d’Espanya en la semifinal del Mundial contra Suècia, Aitana Bonmatí ha anat directa a besar-li el peu. La centrecampista tenia part de ‘culpa’ d’aquest gol.

«Tots sabem que té una esquerra brutal. Jo sempre li dic que per ser una jugadora completa ha de xutar més amb la dreta», ens ha explicat Aitana al terme del partit. «Moltes vegades té opcions de xutar amb la dreta, se la passa a l’esquerra i perd temps. L’hi dic sempre quan parlem, que provi i que provi, perquè tindrà més recursos, el rival la coneixerà menys i serà més completa. En els entrenaments riem, perquè ho practica i li dic ‘bé, Salma, bé’ quan ho intenta».

«Llavors, quan ha marcat, ha vingut i m’ha dit: ‘Amb la dreta, eh, amb la dreta’». I li ha besat la bota amb la qual havia marcat el gol amb el qual ha començat tot. «Estic molt contenta per ella, perquè, quan una té ganes, quan una treballa, al final tot arriba. És una jugadorassa i avui ho ha demostrat una vegada més».

Una bona alumna

I és que a Aitana li cau la bava amb Salma: «És molt especial, ens dona una cosa diferent. És molt ràpida, enfonsa el rival, ataca amb profunditat... I té una qualitat i un potencial increïble. És molt jove, només té 19 anys, però amb l’edat que té sap gestionar molt bé aquests moments, perquè no tothom està preparat per a una gran cita com aquesta».

L’explosió de Salma a la seva curta edat recorda una mica la de la centrecampista, que, malgrat que només té 25 anys, ja en suma molts en l’elit. «Som molt diferents, no sé si jo amb 19 anys tenia les oportunitats que té ella, però ho està aprofitant de puta mare, no s’escalfa el cap, surt a jugar com si fos una nena, i jo soc una persona que pensa més. Això li fa treure tot el potencial, és més passota, però en el bon sentit sempre».

El missatge de Xavi

Notícies relacionades

És una bona alumna, com ho ha sigut Aitana de Xavi Hernàndez, el seu ídol, que li va enviar un missatge per desitjar-li sort abans dels vuitens. «És una persona molt atenta, sempre que pot enviar un missatge l’envia i li estic molt agraïda».

Ell va arribar a la primera final d’un Mundial amb la selecció masculina i ella espera repetir la seva gesta a Sydney: «És un gran exemple. L’altre dia em vaig posar a veure vídeos d’ell i d’Iniesta, de quan el van guanyar. Tant de bo passi el mateix».