Ciclisme

La belga Kopecky es vesteix d’irisat a Glasgow

La gran favorita es va proclamar campiona del món de ciclisme en ruta després de deixar enrere les seves rivals a 5,5 quilòmetres de la meta

La belga Kopecky es vesteix d’irisat a Glasgow
1
Es llegeix en minuts
EFE

La belga Lotte Kopecky va conquerir aquest diumenge el seu primer mallot irisat en ruta a la carrera que va tancar el Supermundial de ciclisme de Glasgow 2023, on va confirmar els pronòstics que l’assenyalaven com la gran favorita, tot i que per a això va haver de fer una exhibició a base de repetits atacs fins que va aconseguir el seu objectiu.

Ho va intentar una vegada i una altra, de vegades semblava que ho feia des de massa lluny, i deixava el dubte de si no gastaria massa forces per aconseguir el seu objectiu, però la belga va deixar patent que en aquesta ocasió era, sense cap mena de dubte, la més forta.

Kopecky, que ja tenia set entorxats mundials en pista, es va quedar en solitari a falta de 5,5 quilòmetres, quan per fi va poder deixar anar l’última de les seves rivals, la danesa Cecilie Ludwig que finalment va acabar fins i tot perdent la segona plaça.

Notícies relacionades

La belga va poder disfrutar i assaborir el títol traspassant en solitari la línia de meta com a nova i gran campiona, succeint la neerlandesa Annemiek van Vleuten. La medalla de plata va ser per a la neerlandesa Demi Vollering i la de bronze per a Ludwig.

Els 154,1 quilòmetres del recorregut entre Loch Lomond i Glasgow, amb set voltes al dur, selectiu i complicat traçat de la ciutat escocesa, els va completar Lotte Kopecky en un temps de 4.02.2 hores, a una mitjana de 38,175 km/h.

Temes:

Glasgow