Futbol

Calendari de la Lliga 2023-2024: dels clàssics als derbis

La competició arrenca el pròxim cap de setmana i es prolongarà fins al 26 de maig del 2024

Calendari de la Lliga 2023-2024: dels clàssics als derbis
2
Es llegeix en minuts

La Lliga de futbol arrenca aquest cap de setmana amb la disputa de la primera jornada, tant a Primera com a Segona Divisió, dues competicions que aquest any prendran els noms oficials de LaLiga EA Sports i LaLiga Hypermotion, respectivament.

La màxima categoria del futbol espanyol, que es presenta de nou com una batalla entre els dos grans rivals històrics, el Reial Madrid i el Futbol Club Barcelona, amb permís de l’Atlètic de Madrid, finalitzarà 26 de maig del 2024.

El partit Almeria-Rayo servirà per aixecar el teló de la competició. Serà el divendres 11 a les 19.30. El mateix dia es jugarà el Sevilla-València, dues hores més tard. El Barça, vigent campió, s’estrenarà diumenge a Getafe, i el Madrid debutarà un dia abans, dissabte, amb un duel davant l’Athletic a San Mamés. L’Atlètic, tercer el curs passat, rebrà al Metropolitano el Granada en un partit desplaçat a dilluns.

La competició s’aturarà en quatre ocasions per la celebració de finestres destinades als partits internacionals de seleccions.

Clàssics i derbis

El primer clàssic no arribarà fins a la jornada 11, la del cap de setmana del diumenge 29 d’octubre, i es disputarà a Barcelona. Serà un duel atípic per l’escenari, ja que l’equip blaugrana es muda aquest any a l’estadi Olímpic de Montjuïc per les obres al Camp Nou, que previsiblement es prolongaran fins a la temporada 2026-2027. El Madrid-Barça de la segona volta se celebrarà el cap de setmana del 21 d’abril, ja en la jornada 32.

Els derbis madrilenys es jugaran en la jornada 6 (24 de setembre): Atlètic i Reial Madrid, i en la jornada 23 (4 de febrer): Reial Madrid i Atlètic. Per la seva banda, els derbis sevillans seran en la jornada 13 (12 de novembre): Sevilla i Betis, i en la jornada 33 (28 d’abril): Betis i Sevilla.

Quant als derbis bascos, el de la primera volta serà en la jornada 8 (1 d’octubre): Reial Societat i Athletic, i el de la segona volta se celebrarà en la jornada 20 (13 de gener): Athletic i Reial Societat.

Aturades i condicionants

Notícies relacionades

El calendari patirà quatre aturades per a la disputa dels partits de la selecció espanyola. Tindran lloc del dilluns 4 al dimecres 12 de setembre, del dilluns 9 al dimecres 17 d’octubre, del dilluns 18 al dimarts 26 de març i del dilluns 3 al dimecres 11 de juny. A més, el parèntesi hivernal de Nadal deixarà els aficionats sense futbol des del divendres 22 de desembre fins al dilluns 1 de gener.

Bàsicament, el calendari de la Lliga és una programació asimètrica en la qual no coincideix la primera amb la segona volta en res. Així mateix, s’acomoda a diferents variants. Per exemple, les obres en un estadi. El Reial Madrid ha demanat de nou iniciar la temporada fora de casa per les obres al Santiago Bernabéu.