Ofensiva del PSG

La gran decisió de Dembélé: el Barça s’exposa a perdre’l

El club blaugrana comença a assumir que el futbolista fitxarà per l’equip parisenc, malgrat que el francès preferiria una negociació i que el PSG no hagués de pagar la seva clàusula de 50 milions

La gran decisió de Dembélé: el Barça s’exposa a perdre’l

Afp

2
Es llegeix en minuts
Francisco Cabezas
Francisco Cabezas

Cap d'Esports d'EL PERIÓDICO

ver +

Ousmane Dembélé, als seus 26 anys i després de sis temporades al Barcelona marcades per l’extrema contradicció d’una personalitat indesxifrable, està davant una de les decisions de la seva vida. El PSG, que continua empenyent Kylian Mbappé que trobi aquest estiu una sortida que li impedeixi sortir gratis cap al Reial Madrid en un any, ha decidit que el seu substitut ha de ser el davanter blaugrana. I Dembélé, malgrat la seva plena adaptació a un vestidor en el qual el seu tècnic Xavi Hernández l’idolatra, ha de prendre la decisió definitiva.

La cúpula del Barcelona ha començat a assumir que no hi haurà manera de retenir Dembélé. Sobretot, perquè abans de l’1 d’agost la seva clàusula de rescissió és de tot just 50 milions d’euros (a repartir entre el club blaugrana i l’agent del futbolista). Una xifra que es doblarà a partir de l’1 d’agost.

Trauma

Passa, no obstant, que Dembélé està tractant que la seva sortida, si es produeix, no sigui tan traumàtica com la fugida al seu dia de Neymar, els advocats del qual van acudir a pagar la clàusula maletí en mà. L’extrem preferiria un acord negociat entre totes les parts, tot i que en el club blaugrana, les relacions del qual amb el PSG d’Al-Khelaïfi mai van ser fluides, no estan per la feina de facilitar la sortida.

Després que dissabte passat el PSG es posés en contacte amb el Barcelona de manera formal per informar-lo que començaria les negociacions amb el futbolista, les sensacions en el club blaugrana van començar a avançar cap al ple pessimisme. Més fins i tot després que l’agent de Dembélé ja hagués rebutjat una oferta de renovació per quatre temporades a l’entendre que les quantitats ofertes s’allunyaven massa de les seves expectatives salarials.

Luis Enrique

Notícies relacionades

I el PSG de Luis Enrique Martínez, que acaba d’aconseguir els serveis de l’exporter blaugrana Iñaki Peña a cost zero després que el Barcelona no es dignés a renovar-lo, està convençut que Dembélé pot ser un dels seus puntals davant la sospita que ha arribat al punt de maduresa adequat.

Mentrestant, al Barcelona de Joan Laporta no li’n queda cap altra que esperar, sospirar perquè els cants de sirena de Xavi tinguin resultat, i pensar que, si Dembélé opta per marxar, sempre podrà continuar mirant cap a aquesta Masia des d’on ja va treure a Dallas el jove de Huelva Fermín López.