A Fukuoka

Espanya aconsegueix el bronze en el Mundial de waterpolo

La selecció nacional s’imposa per 6-9 a Sèrbia en un gran partit del porter Edu Lorrio

3

Per tercer Mundial consecutiu Espanya continua en l’onada, aquest dissabte va conquerir la medalla de bronze contra Sèrbia (6-9), en un partit en el qual la defensa i, especialment, el porter Edu Lorrio van marcar la diferència.

No va poder reeditar passar a la final, després d’un final de pel·lícula de por contra Hongria, però els de David Martín sumen un bronze a la medalla d’or de l’estiu passat en el Mundial de Budapest i la plata del 2019 a Gwangju.

Espanya va deixar la seva porteria a zero durant 18 minuts. Quan més pressionaven els serbis (5-6) al descans, va aparèixer la defensa i, especialment, Lorrio. El porter, a l’ombra d’Unai Aguirre durant tot el torneig, va firmar una actuació impressionant, amb un percentatge d’encert del 68%, va parar 13 de les 19 rematades dels balcànics.

I això que després de la davallada psicològica que va suposar la derrota en semifinals contra Hongria en l’últim segon, a Espanya li va costar entrar en matèria.

De sortida, els serbis van semblar més ficats en el partit. Més intensos. Els balcànics, en plena reconstrucció, es van trobar amb la possibilitat de lluitar pel bronze, després que en semifinals els grecs no els van donar cap opció i no volien desaprofitar l’ocasió.

I Espanya va patir al principi. Va començar per sota al marcador, amb un gol de Strahinja Rasovic, el màxim golejador del torneig, es va refer amb dos gols d’Álvaro Granados i d’Alex Bustos, en dues superioritats. Però al terme del primer quart tot estava equilibrat (3-3), amb un altre gol de Rasovic.

Els de David Martín havien de recuperar-se anímicament, però també a la duresa que van imposar els serbis a la piscina. En el segon quart, Tahull va fer el 3-4 per a Espanya i Jaksic va equilibrar el partit.

En el duel de golejadors del Neo Beograd, entre Granados i Rasovic, l’espanyol va equilibrar la balança amb dos gols consecutius, l’últim de penal, per donar el 5-6 als de David Martín en el descans.

Edu Lorrio, substitut avui d’Unai Aguirre, va tenir un paper destacat en l’arrencada d’Espanya al marcador en el tercer temps. Quatre intervencions del porter del Sabadell, una en un llançament del boia, van donar aire als de David Martín.

El parcial va arribar al 0-3, amb dos de bons gols de Munárriz, de llançament, i de Perrone. El gol del capità resumeix el joc alegre dels espanyols, amb un robatori, una acció en transició i el 5-8.

La defensa i la porteria van marcar la diferència en aquest tercer quart i a vuit minuts del final, Espanya ho tenia tot a favor seu per emportar-se el partit i la medalla de bronze i no va fallar.

Va firmar un últim quart immaculat. Felipe Perrone va anotar un gol (5-9) i només va encaixar un gol, a cinc segons del final, i per intervenció del VAR per al 6-9 final.

L’any vinent serà determinant per al futur olímpic de l’equip. Necessita classificar-se per als Jocs de París i tindrà dues oportunitats per aconseguir-ho, una al gener a l’Europeu de Netanya (una plaça per al campió) i l’altra (amb dues places en joc) al Mundial de Doha del pròxim febrer.

Fitxa tècnica:

6-Sèrbia: Mitrovic; Radulovic (-), Rasovic (3), Drasovic (), Jaksic (1), Jankovic (-), Vucinic (-) –equip inicial–, Milojevic (2), Randelovic (-), Lazic (-) i Ubovic (-).

9-Espanya: Lorrio; Munárriz (1), Granados (3, 1p), de Toro (-), Larumbe (-), Famera (-), Perrone (2) –equip inicial–, Sanahuja (1), Cabanas (-), Tahull (1), Mallarach (-) i Bustos (1). EFE

Parcials: 3-3, 2-3, 0-2, 1-1.

Àrbitres: Ohme (GER) i Colombo (ITA). Eliminats: Famera, Drasovic, Ubovic, Jankovic i Sanahuja.