Waterpolo

Felipe Perrone porta Espanya directament a quarts de final del Mundial després de la victòria contra Montenegro

Efe / Franck Robichon

2

La selecció espanyola de waterpolo va resoldre amb nota el seu compromís davant Montenegro (11-7), cosa que la porta directament als quarts de final del torneig masculí, en un exercici coral i amb un solista extraordinari: Felipe Perrone (autor de cinc gols). I és que l’hispanobrasiler, de 37 anys, va ser el factor diferencial en un partit molt complicat, davant un rival de primer nivell i en què Espanya no va permetre ni un avantatge dels balcànics.

A més el porter Edu Lorrio, habitualment suplent d’Unai Aguirre, també va estar a un nivell superior, amb parades, anticipacions i sobretot en passades en transicions, que van ser molt ben aprofitades i van desarborar l’entramat tàctic de Montenegro. A l’equip de David Martín no li va caldre que Álvaro Granados, segurament el millor jugador del món en l’actualitat, estigués al seu nivell habitual en atac. L’egarenc només va anotar un gol, però es va vestir de defensor, amb tres robatoris que van donar aire als seus.

Joc coral i dominador

Espanya va oferir un joc coral. Va dominar els temps del partit. Se’n va anar 2-0 en el primer quart (Perrone i Granados) i quan els montenegrins van empatar (2-2), ni van parpellejar. Els espanyols van jugar les seves cartes en la superioritat (5/8 al final) i van mastegar un partit davant un rival rocós, que es jugarà la segona plaça del grup contra Sèrbia, en un partit de màxima rivalitat.

Si Lorrio (10/17 en parades) va estar bé, el porter balcànic, Petar Tesanovic (9/20), va ser qui va mantenir el seu equip en el partit, especialment en el segon i en el tercer quart. Espanya es va avançar amb 4-2 de nou en el segon parcial i Montenegro va empatar (4-4), just fins que va aparèixer el factor Perrone, que va portar els de David Martín a la victòria.

El jugador del Barceloneta va anotar el 5-4 una mica abans del descans i va posar el 6-4 en l’inici del tercer quart. Un altre de ‘Felipao’ va donar a Espanya el 7-5, i el partit, en l’equador del tercer quart, estava a punt de trencar-se. Ho va fer Alberto Munárriz, de nou en una jugada en transició (8-5) i la resposta de Durdic va posar el 8-6. A 2.30 per al final del tercer quart, David Martín va llegir molt bé la situació, sabia que es podia trencar el partit i en un temps mort, després d’una superioritat, va dissenyar una jugada que li va donar el 9-6 i pràcticament la sentència.

Álvaro Granados va fer una assistència a Álex Bustos, que va picar per al gol. La reacció dels montegrinos no va arribar fins al 9-7, després d’un gol d’Averka a 7.34 del final. Va ser llavors quan Espanya va demostrar formes d’equip campió. No va permetre res en defensa i va encertar en atac, amb un altre gol més de Felipe Perrone i una més de Bernat Sanahuja, que va tancar el partit (11-7).

Fitxa tècnica

11 - Espanya: Lorrio; Munárriz (1), Granados (1), De Toro (-), Larumbe (-), Famera (1), Perrone (5) –equip inicial–, Sanahuja (1), Barroso (1), Tahull (-), Mallarach (-) i Bustos (-).

7 - Montenegro: Tesanovic; Macic (-), Averka (1), Duro Radovic (-), Ukropina (1), Spaic (-), Vasilje Radovic () –equip inicial–, Cuckovic (1), Popadic (1), Durdic (2), Perkovic (1) i Matkovic (-).

Parcials: 2-2, 3-2, 4-2 i 2-1.