Espanya, campiona mundial en equip tècnic a Fukuoka
1
Es llegeix en minuts
José Carlos Sorribes
José Carlos Sorribes

Periodista

ver +

L’equip espanyol s’ha convertit en campió mundial en rutina tècnica, el seu millor resultat en la història en aquesta disciplina, considerada la prova reina de natació artística. És la cinquena medalla d’Espanya en aquest Mundial de Fukuoka. La plata és per a Itàlia, i el bronze, per als Estats Units.

Iris Tió, Alisa Ozhogina, Cristina Arambula, Marina García, Meritxell Mas, Paula Ramírez, Sara Saldaña i Blanca Toledano havien estat sisenes en la preliminar, però han firmat una gran final per remuntar, amb 281,6893 punts, fins a la medalla d’or, per davant d’Itàlia (274,5155) i els Estats Units (273,7396).

Notícies relacionades

Aquesta és la cinquena medalla després de l’or de Fernando Díaz del Soto (or tècnic), el bronze d’Iris Tió (solo tècnic), la plata de duo mixt tècnic (Emma García i Dennis González) i el també bronze en el duo tècnic (Alisa Ozhogina i Iris Tió).

L’èxit obtingut confirma la tornada triomfal de l’equip espanyol de natació artística al primer pla internacional, aprofitant l’absència de Rússia i el nou codi de puntuació, que penalitza molt més els errors. Espanya compta amb nous referents com Iris Tió i la seva parella en el duo, Alisa Ozhogina. La primera ja suma tres medalles en la cita japonesa, i la segona, dues.