FUTBOL

Luis Suárez, acomiadat amb aplaudiments en el seu funeral a Milà

Luis Suárez, acomiadat amb aplaudiments en el seu funeral a Milà
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fèretre de la llegenda espanyola Luis Suárez, mort diumenge amb 88 anys, va ser rebut aquest dimarts amb aplaudiments per desenes d’admiradors en el seu funeral en una església de la ciutat italiana de Milà (nord), on va residir fins a la seva mort.

El taüt, portat a coll per quatre persones, ha arribat aquesta tarda a l’església de San José de Calasanz, al barri milanès de San Siro, el mateix de l’estadi en el qual va jugar durant anys.

I va ser rebut per desenes d’aficionats del jugador gallec, congregats a les portes del temple malgrat la calor.

Sobre la caixa es van col·locar unes flors i una bandera «neroazzurra», la de l’Inter de Milà, l’equip al qual va arribar el 1961 i en el qual va militar com a jugador durant una dècada, el qual va contribuir al mite d’aquest club italià en aquells anys.

A les exèquies van acudir alguns rostres coneguts de la història interista, com el seu expresident Massimo Moratti o el que va ser el seu company de vestidor al «Grande Inter» Gianfranco Bedin, segons informen els mitjans locals.

Per part del FC Barcelona hi va acudir el directiu Rafael Yuste i el president de l’Associació de Veterans del Barça, Juan Manuel Asensi. També hi va assistir l’exjugador espanyol Emilio Butragueño, actual director de Relacions Institucionals del Reial Madrid.

La Sèrie A, la Primera Divisió italiana, va estar representada pel responsable de Competicions, Andrea Butti.

Primera Pilota d’Or

Suárez (la Corunya, 1935) va ser un dels jugadors més destacats dels anys seixanta i va ser el primer espanyol a guanyar la Pilota d’Or, el 1960, una gesta que no es repetiria fins que Alexia Putellas va aconseguir dues esferes daurades el 2021 i 2022.

Però sobretot va contribuir a la llegenda del «Grande Inter» de Milà, al qual va arribar per voluntat del tècnic Helenio Herreras després de militar en el Deportivo de la Corunya i en el Barcelona.

En la dècada que va passar el ‘10’ com a «neroazzurro» va conquistar tres «Scudetti» (títols de lliga), dues Copes de Campions i dues Intercontinentals.

Notícies relacionades

L’Inter ho ha recordat com una llegenda i com una de les «estrelles» més grans de la seva història centenària.

Després de penjar les botes i una carrera d’entrenador a Espanya i Itàlia, Suárez va fer de Milà la seva ciutat, on va viure amb la seva última dona, Valentina, morta fa tres anys, mentre que el seu fill resideix a Madrid i és biòleg.