FUTBOL

Els assessors de Vinícius acusen les autoritats espanyoles de «minimitzar» noves denúncies de racisme

Els assessors de Vinícius acusen les autoritats espanyoles de «minimitzar» noves denúncies de racisme

Vinicius Jr.

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Felipe Silveira, assessor personal del futbolista del Reial Madrid Vinícius Jr., ha denunciat formalment a la Policia que havia rebut un plàtan per part d’un guàrdia de seguretat a l’estadi de l’Espanyol abans del partit entre el Brasil i Guinea.

Segons ha informat el diari brasiler ‘Folha de S. Paulo’, el cercle de Vinícius que ha acompanyat Silveira a una comissaria pròxima a l’estadi ha assegurat que tornen «a notar que no consideren el racisme un delicte a Espanya».

«El que més em va cridar l’atenció, després de l’acte de racisme, va ser com tota la gent, les autoritats, els caps de seguretat, tothom ho minimitzava i mirava de dir que era una cosa normal allà, això és cultura espanyola i la vida segueix», ha declarat un dels assessors.

A més, ha indicat que a la comissaria, un primer policia que els va atendre els va alertar que hi havia la possibilitat que el jutge veiés el gest com una broma i no com una ofensa. Un segon agent va lamentar el fet i va comentar que Samuel Eto’o va patir actituds racistes durant la seva trajectòria professional al Barça.

Silveira ha denunciat haver rebut un plàtan a l’entrar a l’estadi, quan l’acompanyaven tres membres més de l’equip de Vinícius, inclòs el tècnic del jugador, als quals no el van oferir, a causa que eren blancs.

Notícies relacionades

Aquest incident ha tingut lloc durant el partit que va servir de reivindicació de la lluita contra el racisme en el futbol, amb la selecció brasilera de negre per primera vegada en més dels seus 100 anys d’història.

Aquesta protesta va sorgir dels últims episodis en el futbol espanyol, amb Vinícius com una víctima habitual i el primer a reivindicar aquesta lluita. Abans de començar el partit, hi va haver un minut de silenci contra el racisme i els jugadors es van agenollar al terreny de joc com a gest de protesta.