Eurobàsquet femení

Espanya arrossega Montenegro i ho deixa tot obert per a la jornada final

3

Una brillant actuació de María Conde va il·luminar aquest divendres Espanya davant Montenegro en la segona jornada de l’Eurobàsquet i li va permetre estrenar el seu caseller de triomfs després del seu decebedor debut davant Letònia, tot i que l’àmplia victòria final (78-57) no mostra el patiment que va haver de superar en el tercer quart.

La victòria de l’equip de Miguel Méndez deixa totes les opcions obertes per a l’última jornada d’aquesta primera fase, des de ser primer de grup fins a quedar eliminat, tot i que no depèn de si mateix per poder acabar primer del grup A i passar directe a quarts, però sí per passar a vuitens, una cosa que farà si guanya Grècia.

Dos triples d’Alba Torrens van impulsar Espanya en l’intercanvi inicial de cistelles. El seu atac, una mica més fluid i amb més opcions que en el mal debut davant Letònia, li va donar confiança per començar a construir alguna bona defensa i per tancar el seu rebot. Amb aquest panorama l’aparició de María Conde li va permetre acabar el primer quart amb un prometedor avantatge (19-14, m.10).

A diferència de l’esdevingut en l’estrena, l’aportació de la banqueta sí que va empènyer Espanya. Al costat de la precisa Conde, Cristina Ouviña va dirigir amb destresa i va anotar vuit punts gairebé seguits i Paula Ginzo va complir com a ‘falsa cinc’. L’avantatge espanyol va començar a créixer.

Veient que el partit li podia marxar de manera definitiva, la selecció balcànica va començar a alternar defenses però un triple de Conde, que va sumar 15 punts sense fallada abans del descans, i un altre de Queralt Casas van permetre a Espanya arribar al descans amb la seva màxima renda (42-29, m. 20).

Montenegro va tornar a la pista molt més intensa, va buscar amb barra Natasha Mack a prop de la cistella i va insistir en la seva defensa zona. Amb un parcial de 0-11 en tot just tres minuts va canviar el panorama i va fer tornar els dubtes de la sorpresa Espanya. En aquell complicat moment, primer Torrens i després Leo Rodríguez, totes dues amb cinc punts seguits, van donar aire al seu equip però no van evitar que el xoc entrés igualat l’últim quart (52-51, m. 30).

La reaparició anotadora de Conde i el despertar de Laura Gil a les dues cistelles van permetre a Espanya recuperar la confiança i obrir la defensa zonal del seu rival amb una intel·ligent circulació de pilota que el va fer passar per la zona. Amb el xoc encarrilat de nou, una altra vegada Ginzo va tenir una valuosa aportació per portar l’avantatge fins a la desena de punts.

Montenegro es va jugar amb Mack la seva última carta però Méndez va tornar a recórrer a Raquel Carrera per frenar-la i la gallega ho va aconseguir de nou. A falta de tres minuts, l’equip balcànic va entendre que ja no hi havia opcions i Espanya va poder disfrutar d’un plàcid final de partit

78 - Espanya (19+23+10+26): Cazorla (2), Casas (3), Torrens (11), Gil (8), Carrera (6) –cinc titular– Conde (20), Domínguez (-), Ginzo (8), Ouviña (8), Quevedo (3) i Rodríguez (9).

57 - Montenegro (14+15+22 +6): Mujovic (4), Vucetic (5), Zivkovic (2) Jovanovic (13), Mack (12) –cinc titular– Bigovic (-), Kovacevic (4), Lekovic (15), Radonjic (-), Scepanovic (-) i Zivaljevic (2).

Àrbitres: Marques (POR), Tóth (HON) i Kukelcik (SVK). Sense eliminades.

Incidències: partit corresponent a la segona jornada de la fase inicial de l’Eurobàsquet 2023 disputat al Tel Aviv Arena d’Israel davant uns 100 espectadors.