FUTBOL

¿I el Wolfsburg a què juga?

  • Guia completa de la final de la Champions femenina 2023

  • ¿Com es prepara mentalment una final de la Champions? Així ho fa el Barcelona

  • El Barça només té una cosa al cap: regnar a Europa

¿I el Wolfsburg a què juga?

Maurice Van Basten / AFP

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dissabte sobre la gespa del Philips Stadion es disputarà molt més que una final de la Champions. Un duel d’estils, dues maneres oposades d’entendre el futbol, que lliuraran el Barcelona i el Wolfsburg per asseure’s al tron europeu. Les blaugrana pregonen el mim a la pilota mentre que les alemanyes és fèrric devot al contraatac i les accions a pilota aturada.

L’equip alemany és conegut com les llobes pel seu gen competitiu innat i el seu imponent físic. «Els equips alemanys sempre arriben fins al final. De vegades no sé com ho fan, però tenen aquesta actitud de creure sempre fins a l’últim minut. Són equips contra els quals és molt difícil jugar», explica Ana Maria Crnogocevic. L’ara blaugrana va militar al Frankfurt durant set temporades.

«Volem minimitzar-ne les principals armes, tot el que tingui a veure amb atacs ràpids, robatoris i pilota aturada. Necessitem dominar el partit i rebaixar les seves fortaleses. Si ho fem, tindrem més opcions de guanyar», radiografia Jonatan Giráldez abans del partit.

Com reconeix el tècnic culer, aquests són els dos punts forts del Wolfsburg: el contraatac i les jugades d’estratègia. Gràcies a la seva forma física i el seu desequilibri, busquen deixar a contrapeu les rivals per superar-les quan menys s’ho esperen.

Qui sens dubte deu haver pogut ajudar en la preparació del partit contra el seu exequip és Caroline Graham Hansen. La noruega va portar durant cinc temporades la samarreta de l’equip alemany abans de fitxar pel Barça. «Per a mi és especial. Vaig estar-hi cinc anys i he viscut moltes coses. L’única cosa que vull és guanyar demà. Són un equip gran, amb molta qualitat, i si guanyem demà serà un bon senyal que som un bon equip», explica abans de la gran final.

ADN Wolfsburg: Alexandra Popp

Notícies relacionades

Si una de les jugadores de l’equip alemany personifica aquesta manera d’entendre el futbol és Alexandra Popp. La capitana del Wolfsburg i de la selecció alemanya (un conjunt que fa gala del mateix ADN competitiu). Amb vuit Lligues, tres Champions i un or Olímpic, Popp és letal. L’emblema de les llobes es va formar a l’escola del Schalke, on va entrenar amb futures estrelles com Mesut Özil i Manuel Neuer. Una etapa que sens dubte la va formar com l’atleta i futbolista que és.

«Volem intentar imposar el nostre joc», proposa Popp abans de la final. «Evidentment, sabem que el Barcelona sol tenir molt la pilota. Hem de jugar amb calma i no hem de perdre el cap. Confio que, per la nostra manera de jugar, pel nostre comportament en els duels directes, crearem bones ocasions», afegeix. Al Philips Stadion es decidirà aquest dissabte quin estil de futbol s’imposa a Europa.