Un nanosegon en el metavers

La Kings i la Queens League guanyen per golejada

La nova aposta a mig camí entre el futbol i l’entreteniment de Gerard Piqué i Ibai Llanos està arrasant tant dins com fora de la pista. Les dues lligues baten rècords de seguidors i espectadors a les xarxes jornada rere jornada

Analitzem les claus d’aquest èxit en el nou capítol del pòdcast amb Sergi Graell, especialista d’aquesta lliga al diari ‘Sport’

La Kings i la Queens League guanyen per golejada

EPC

3
Es llegeix en minuts
Judit Figueras, Pilar Enériz, Anna Solà
Judit Figueras, Pilar Enériz, Anna Solà

Periodistes

ver +

Andrea Pirlo és la nova incorporació a la Kings League, l’última revolució en matèria futbolística i que està fent parlar molt gràcies a la seva barreja entre esport i entreteniment. L’exfutbolista italià torna a calçar-se les botes per aprofitar l’oportunitat que ofereix aquesta nova proposta de futbol 7, impulsada per Kosmos, l’empresa de Gerard Piqué, de la mà d’algun dels seus socis, com el creador de contingut Ibai Llanos. Pirlo, el ‘mag’ italià, debutarà en el Cupra Arena aquest diumenge i vestirà la samarreta de Jijantes, l’equip del periodista català Gerard Romero.

Ronaldinho, Kiko Rivera o Paula Gonu... Són nombroses les cares conegudes que, d’alguna manera o altra, han col·laborat en el projecte tant de la Kings League com de la seva edició femenina, la Queens League. Totes dues formen part d’un fenomen que traspassa els límits del terreny de joc i que protagonitza titulars diàriament. Es tracta d’una competició que, a més, està batent rècords a les xarxes socials gràcies a la implicació de creadors de contingut amb milions de seguidors, com TheGrefg o la mexicana Rivers, i d’exfutbolistes com Kun Agüero o Iker Casillas.

En aquest capítol d’‘Un nanosegon al metavers’, coneixem les claus de l’èxit de la Kings i la Queens League amb Sergi Graell, l’especialista d’aquesta lliga al diari Sport.

Al llarg del capítol, no només analitzem la repercussió mediàtica que estan tenint aquestes noves lligues de futbol 7, sinó que, a més, parlem de dos factors clau que les han acostat a un públic més jove: el fenomen Twitch i un reglament inspirat en el ‘gaming’.

Gratuïta i pròxima

Twitch és una plataforma de ‘streaming’ gratuïta, dedicada sobretot al ‘gaming’ i a la creació de contingut, que s’ha convertit en el principal canal des d’on es retransmeten les jornades de la Kings i la Queens League. Els partits, que es disputen al Cupra Arena (el Poliesportiu ZAL Barcelona), s’emeten tant al canal oficial de les Kings League com en cada un dels canals dels presidents dels diferents equips que participen en aquesta competició.

La Final de la Kings League, que es va disputar a l’Spotify Camp Nou, va aglutinar 2,02 milions de visualitzacions de mitjana en aquesta plataforma que afavoreix la interacció en temps real entre els protagonistes i els espectadors gràcies al xat.

Amb un peu en el món del ‘gaming’

Notícies relacionades

El reglament d’aquestes lligues parteix de les normes del futbol 7, però inclou algunes novetats per assegurar que el joc sigui dinàmic i apassionant per als espectadors que el segueixen des de casa. Per exemple, les parts són de 20 minuts, les substitucions són il·limitades i, en cas d’empat, es resol amb una tanda de penals des de mig camp a l’estil ‘shootouts’.

A més, els entrenadors tenen una sèrie de comodins, sorpreses pròpies del món del ‘gaming’ en forma de cartes. A més, se’ls permet llançar un penal a favor, excloure un rival o que els gols valguin doble durant dos minuts, per exemple. Per decidir algunes parts del reglament, aprofitant que és una lliga de creació recent, la Kings League llança enquestes a Twitter perquè siguin els seguidors els encarregats de decidir les normes.

Prèviament a ‘UNEM’...

  • A ‘Ens enlairem en mode avió’, parlem de com desintoxicar-nos del telèfon mòbil.

  • A ‘De l’amor al ‘ghosting’ hi ha un pas’, ens centrem en com les aplicacions de cites han eclipsat l’art de seduir i dels perills que implica lligar amb la tecnologia, com el ‘ghosting’. 

  • ‘Auxili, la intel·ligència artificial ens ha robat el micro’ és el tercer episodi. Ens endinsem en les aplicacions i perills de la intel·ligència artificial amb Carles Planas.

  • La nostra visita al Mobile World Congress va donar lloc a un capítol especial, a la quarta entrega del pòdcast. 

  • En el cinquè episodi del pòdcast analitzem la figura dels ‘influencers’ amb la creadora de contingut Paauulzz i de la fundadora de Hamelin Agency, Marisa Oliver.

  • A ‘Last Call per al postureig de la Setmana Santa’ parlem sobre la influència de les xarxes i d’internet en els viatges.

  • Parlem de ‘smishing’, estafes, estafes d’internet a Ciberseguretat i phishing ¿Com podem protegir-nos de les estafes d’internet?

  • La IA ha posat en perill la indústria de la música. Ho analitzem en el vuitè episodi d’‘UNEM’.

  • En la novena entrega del pòdcast analitzem el paper de les xarxes socials en política. Es tracta del capítol ‘És el veí el que elegeix l’alcalde’.