FUTBOL

La decisió del Comitè de Competició d’anul·lar la targeta vermella a Vinícius causa perplexitat i indignació (menys en el Reial Madrid)

  • El Comitè de Competició tanca parcialment la grada de Mestalla cinc partits i retira la vermella a Vinícius

  • Els experts parlen del cas Vinícius: «Espanya no és racista, però sí que té comportaments racistes»

  • Florentino, sobre el cas Vinícius: «Cal canviar l’estructura arbitral del futbol en aquest país»

La decisió del Comitè de Competició d’anul·lar la targeta vermella a Vinícius causa perplexitat i indignació (menys en el Reial Madrid)
4
Es llegeix en minuts
El Periódico

La decisió, la celeritat i l’argumentació en la retirada de la targeta vermella a Vinícius per part del Comitè de Competicióhan causat perplexitat i alhora indignació en molts protagonistes del futbol espanyol. A última hora de la nit, els tres membres de l’esmentat comitè van fer l’efecte de caure sota l’influx de la pressió mediàtica madrilenya i de Florentino Pérez i van optar per anul·lar l’expulsió del davanter brasiler. En el seu comunicat d’ahir a la nit, que es va atrevir a criticar l’actuació del col·legiat del VAR i del terreny de joc, el Comitè va semblar justificar l’agressió del davanter madridista a Hugo Duro pels insults racistes rebuts a Mestalla.

Una de les figures notables del futbol espanyol a alçar la veu va ser Xavi Hernández després del partit del Barça davant el Valladolid. «És innegable que hi va haver una agressió, em sorprèn. Una cosa no té a veure amb l’altra», va comentar, al·ludint als atacs verbals de la grada que, evidentment, no van tenir res a veure amb el cop de colze de Vinícius a Duro. La sentència del Comitè de Competició és històrica ja que anul·la la sanció d’una agressió en la qual hi ha proves gràfiques.

Florentino Pérez havia declarat al migdia que «cal canviar l’estructura arbitral del futbol» i a la nit, a les 23.01 hores, va arribar un comunicat en què, a part d’estimar les al·legacions del Reial Madrid, és molt crític amb l’estament arbitral. «L’actuació de l’àrbitre del VAR no seria emmarcable en un error humà», diu el text que firma l’advocada Carmen Pérez. «L’omissió de la sala VAR de la totalitat de la jugada va viciar la decisió arbitral», afegeix, amb el que sembla una condemna greu a Iglesias Villanueva com a àrbitre del VAR i Burgos Bengoetxea com a col·legiat al camp.

Els programes esportius nocturns i molts especialistes que es manifesten a les xarxes socials van mostrar la seva sorpresa que la primera expulsió de Vinícus acabi en res i en canvi el Comitè de Competició encara ha de pronunciar-se sobre l’agressió del madridista Valverde a Baena, del Vila-real, o la invasió d’ultres de l’Espanyol amb intenció d’agredir jugadors del Barça en el derbi de Cornellà.

«A Vinícius el Comité de Competició li treu la vermella. Rubiales s’espanta davant les denúncies de Florentino. Hauria d’haver sancionat Hugo Duro i Mamardashvili però treure la vermella a Vinícius. La sanció és una altra vergonya més de la justícia esportiva», va tuitejar Manolo Lama, de la cadena Cope.

«És un precedent perillós que el Comitè de Competició corregeixi un VAR. A partir d’ara tots els equips que se sentin perjudicats pel VAR demanaran la revisió de les imatges i quan no se’ls doni la raó protestaran», va reflexionar Guille Vizcaíno a Movistar+.

«És el més greu que he sentit en la meva vida: acusa un àrbitre de VAR de manipular intencionadament unes imatges per perjudicar un equip», va exclamar Josep Pedrerol a ‘El Chiringuito’.

L’excol·legiat Iturralde González va criticar també la decisió del Comitè de Competició a la cadena SER. «El Comitè de Competició hauria d’haver sancionat Hugo Duro i ratificar la targeta vermella de Vinícius. Carmen Pérez, l’advocada del Comitè de Competició que firma la sanció al València, valida el que diu el Reial Madrid i valida que Iglesias Villanueva és un prevaricador. L’advocada penalista està validant un club que diu prevaricador a un àrbitre».

Protesta del València

Notícies relacionades

El Comitè de Competició va acordar també sancionar el València amb «el tancament parcial durant els cinc pròxims partits» de la Grada Mario Kempes de Mestalla, el lloc des d’on van sorgir els crits racistes contra Vinícius, primera vegada que això passa a Espanya. A més, el Comitè també castiga econòmicament el club valencià amb 45.000 euros. El València va emetre un comunicat de protesta ahir a la nit i assegura que recorrerà la decisió.

«Que un Comitè de Competició menteixi en la seva pròpia resolució és increïble», va comentar l’exvalencianista David Albelda a la Cope. Albelda es va referir al passatge que el Comitè assegura en el seu redactat que l’estadi va corejar crits de «mono, mono que es van tornar en tonto, tonto». Segons Albelda «tots els que érem al camp sabem que això és mentida».