Operació sota sospita

La Fiscalia investiga l’intercanvi de Neto i Cillessen entre el Barça i el València

  • Jordi Cruyff també abandona el Barça

  • El canvi de Xavi a l’octubre perquè el Barça fos campió

La Fiscalia investiga l’intercanvi de Neto i Cillessen entre el Barça i el València

EP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia de Delictes Econòmics ha decidit investigar algunes operacions que ha realitzat el València des que Peter Lim és el seu màxim accionista després d’una denúncia del que va ser vicepresident econòmic del club Miguel Zorío.

Segons el decret facilitat per Zorío, el ministeri públic ha incoat «diligències d’investigació preprocessals amb la finalitat de practicar les actuacions que siguin necessàries per determinar l’eventual tipicitat dels fets denunciats».

La denúncia presentada per Zorío el mes de gener passat apuntava especialment a la venda a l’estiu del 2018 del porter Neto Murara al Barça per 26 milions més variables i la compra per part del València al club català del també porter Jasper Cillessen per 35 milions.

Falsejar balanços

Notícies relacionades

Entén el denunciant que la doble operació tenia per objecte «falsejar el balanç de les dues entitats esportives».

Igualment, en la denúncia es demanava investigar la compra de drets de jugadors de Lim abans de convertir-se en màxim accionista del club i que després hauria venut al club. També planteja una possible administració deslleial de Meriton Holdings, l’empresa a través de l’empresari controla el València.