Futbol

Espanya goleja Noruega quan Joselu activa el pla b (3-0)

  • La contracrònica de l’Espanya-Noruega: el Haaland de ‘la Roja’

Espanya goleja Noruega quan Joselu activa el pla b (3-0)
3
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

La selecció espanyola va arrencar amb bon peu en la fase de classificació de l’Eurocopa 2024 en l’estrena de Luis de la Fuente amb una golejada enganyosa però certificada amb el pla b tan reclamat gràcies a Joselu. ‘La Roja’ les estava passant magres quan el davanter de l’Espanyol va trepitjar la gespa a la recta final i va marcar dos gols consecutius per tancar la golejada contra Noruega.

Espanya va arrencar el partit amb només quatre supervivents del Mundial a l’onze titular: Laporte, Rodri, Olmo i Gavi. De la Fuente va ser fidel al 4-2-3-1 amb Rodri i Merino portant la batuta, mentre que Gavi es va escorar a l’esquerra i Olmo, a la dreta. 

Aspas, per la seva banda, es va moure amb llibertat de moviment i Morata era la referència. Al darrere, Carvajal i sobretot Balde donaven amplitud als carrils, mentre que Nacho i Laporte aportaven la seva experiència a l’eix i Kepa es mantenia en gran forma sota pals.

‘La Roja’ va començar amb molt ritme trencant sobretot per l’esquerra. Una conducció de Morata va acabar als peus de Balde, que va xutar creuat i Dani Olmo va desviar amb subtilesa la pilota per enviar-la al fons de la xarxa.

Noruega espavila

Un gol molt necessari perquè l’equip guanyés en seguretat, però no va tenir l’efecte esperat. Noruega va sortir de la cova conduïda per un Odegaard molt perillós i a ‘la Roja’ li va tocar patir. El davanter de l’Arsenal va tenir l’empat a les botes després d’una pèrdua de Laporte i Nacho va evitar mals majors bloquejant el seu xut.

Noruega va fer un pas endavant i les pilotes llargues dels centrals eren la manera de sortir, amb un Merino molt aguerrit a la medul·lar i Olmo aportant verticalitat. 

Gran parada de Kepa

Tot i això, no era suficient per estar tranquils i Kepa va ser providencial per parar una volea a boca de canó d’Aursnes a centre de Sorloth que podria haver significar l’empat.

La selecció va haver de batre’s en un duel físic i, en aquest sentit, ha guanyat poder. El realista Merino va acostar el segon gol, si bé la banda de Carvajal va patir un parell d’ensurts. Primer va haver de bloquejar un xut de Merling i posteriorment es va jugar un penal que va indignar tant Odegaard que va veure la targeta groga.

Noruega s’ho va creure i va continuar pressionant després del descans. L’empat va estar més a prop que mai amb una rematada de Pedersen salvada entre Nacho i Kepa a la línia de gol.

Reacció de De la Fuente

De la Fuente va moure fitxa amb urgència situant Ceballos i Oyarzabal per un Gavi molt exigit i un Aspas desaparegut. El míster va voler afegir més espurna amb Yéremy Pino per Olmo. Espanya havia de posar-se les piles o perillava seriosament el marcador.

Notícies relacionades

Noruega va replicar amb quatre canvis de cop per a l’últim quart d’hora i, per fi, Espanya va tenir una ocasió a la segona part amb un xut creuat de Yéremy. Tot i això, va ser Sorloth qui va posar l’ai al cor l’afició malaguenya amb una rematada totalment sola desviada. ‘La Roja’ se salvava de miracle.

L’instint de Joselu

L’instint de JoseluEl pla b tan reclamat en l’època de Luis Enrique va funcionar amb Joselu. L’ariet de l’Espanyol va marcar dos gols tot just sortir, un de cap i un altre d’oportunisme, que van sentenciar el partit. De la Fuente sortia airós gràcies a no «ser ostatge» d’un estil, com ell mateix havia explicat, i amb un ‘9’ nat que donava l’ànim definitiu.