Waterpolo

El Barceloneta conquereix la Copa del Rei després d’una supèrbia final resolta en els penals

L’equip mariner encadena el seu 11è triomf en la competició després d’imposar-se al CN Sabadell per 13-12

RFEN

3

El Zodiac Atlètic Barceloneta ha guanyat, en els penals i per un global de 13-12, la seva onzena Copa del Rei consecutiva, la 19a de la seva història, davant l’amfitrió, l’Astralpool CN Sabadell, que el va portar al límit i guanyava 3.8 segons per al final quan l’australià Pavillard va empatar per als barcelonins.

El Sabadell va arribar a dominar per dos gols en l’últim quart (6-8), però l’etern campió, gran dominador del waterpolo nacional, va aguantar per forçar els penals al final.

Els dos equips van començar la final a l’atac en un primer quart que es va iniciar amb el gol en el primer atac de Dusan Matkovic replicat per Kosta Averka per al Sabadell.

L’Atlètic Barceloneta, que jugava com a local segons el sorteig de la Copa del Rei, va repetir avantatge amb el 2-1 d’Alex Bustos amb la resposta de Bernat Sahahuja per al 2-2. Unai Biel, un altre dels destacats de la Copa, va posar el 3-2 per als barcelonins al final del primer quart.

Lorrio, brillant

Les grans parades de la meta vallesana Edu Lorrio van evitar, especialment amb dues intervencions de mèrit, que els mariners s’escapessin en el marcador.

Les accions del porter vallesà van tenir continuïtat en atac amb dos gols de Dusan Banicevic i el segon de Sanahuja per donar el primer avantatge al Sabadell (3-4). No obstant, l’Atlètic va reaccionar immediatament amb Niko Paul trobant una escletxa per anotar el 4-4.

L’argentí Ramiro Veich va situar de nou al Sabadell en avantatge amb el 4-5, mentre que en l’últim atac del quart, dues parades d’Edu Lorrio i la decisió del VAR van anul·lar el que era cinquè gol mariner.

Edu Lorrio i Unai Aguirre van continuar amb el seu recital de parades com a mostra la seva etiqueta de campions del món amb la selecció. Felipe Perrone amb un gol per l’escaire va retornar l’empat –aquesta vegada a 5– en el cinquè empat de la final.

El Sabadell va replicar immediatament amb un gol en superioritat de Lluc Bertran i després d’un llunyà llançament de Sanahuja es va col·locar dos amunt al marcador (5-7) en el tercer quart.

L’Atlètic Barceloneta semblava tocat, però qualsevol error del rival l’aprofitava a la perfecció i així a 11 segons per al final del tercer quart, Alberto Munarriz situava el 6-7 en el marcador.

Bertran, amb el seu segon gol de la final, tornava els dos gols de renda en uns instants en què el Sabadell, ja havia perdut a Javi Bustos i Pep Bonet per tres exclusions.

Set d’eliminats

L’Atlètic va prémer l’accelerador i dos gols seguits de Perrone i Famera tornaven el partit al seu inici amb el 8-8 i quatre minuts encara per disputar-se.

El Sabadell va reaccionar immediatament amb el 8-9 d’Averka amb 3:30 minuts per disputar-es, molt temps, ja que el seu rival va aprofitar l’últim xut de l’australià Pavillard per empatar a 9 3,8 segons abans del final.

Després d’aquest gol, una baralla final va elevar fins i tot a set jugadors –quatre del Sabadell i tres de l’Atlètic– el nombre d’eliminats.

En els penals, els dos equips van marcar els tres primers gols, però en el quart del Sabadell, els vallesans van errar i el Barceloneta va transformar el decisiu.

Edu Lorrio va escollit com a millor porter i Bernat Sanahuja com a millor jugador, premiant la tasca del CN Sabadell.

Fitxa tècnica

13 - Zodiac Atlètic Barceloneta: Aguirre; Famera (1), Matkovic (1), Munarriz (2,1p), De Toro (-), Larumbe (1p), Pavillard (2,1p), Paul (2,1p), Tahull (-), Perrone (3,1p), Biel (1), Bustos (1) i Porter.

12 - Astralpool CN Sabadell: Lorrio; Sanahuja (4,1p), Gil (-), Marcel Teclas (-), Veich (1), Valera (1p), Bertran (2), Cabanas (-), Averka (3,1p), Banicevic (1), Bonet (-), Bustos (-), Xavi Teclas.