Waterpolo

El Sabadell jugarà la final esperada de Copa contra l’Atlètic Barceloneta

Els amfitrions van superar el Mataró en la primera semifinal i els vigents campions van derrotar el CN Barcelona

RFEN

3

L’Astralpool CN Sabadell jugarà aquest diumenge (14.00 hores) la final esperada de la Copa del Rei contra el Zodiac Atlètic Barceloneta, després de guanyar per 12-5 el CN Mataró, que va mantenir les seves opcions fins al final del tercer quart.

L’amfitrió va portar la iniciativa en el primer quart, des de l’1-0 de Josep Bonet amb resposta immediata d’Eudald Flaqué per als del Maresme. Dos gols de Bernat Sanahuja, en un excel·lent estat de forma, van segellar l’avantatge de l’amfitrió al final dels primers 10 minuts (3-1).

La defensa del Mataró, amb el porter Jack Turner al capdavant, va resultar un frontó en un segon quart en què només es va veure un gol. Pol Daurà, la figura dels del Maresme en aquesta Copa del Rei, va ser l’encarregat de situar el 3-2 al marcador al descans.

El descans llarg li va provar bé a l’equip de Quim Colet, que va passar de no anotar cap gol en el segon quart a anotar-ne fins a cinc en el tercer temps. El Sabadell, amb dos gols dels joves Bonet i Gil, va trencar la seva sequera amb la doble rèplica del capità Daurà per mantenir les seves opcions (5-4).

Els tres últims minuts del tercer quart van resultar claus en el desenllaç de la semifinal. Tres gols a càrrec de Fran Valera, aprofitant un rebuig de Turner, Bernat Sanahuja, de penal, i Kosta Averk, en un potent llançament, van col·locar el 8-4 al final del període.

En els últims vuit minuts, el Sabadell va confirmar el seu favoritisme amb quatre gols més per un dels del Maresme fins a arribar al 12-5 final, en què es culminava un parcial de 7-1 entre el final del tercer quart i l’últim període.

Astralpool CN Sabadell: Lorrio; Sanahuja (3,1p), Gil (1), Marcel Teclas (-), Veich (-), Valera (1), Bertran (1p), Cabanas (1p), Averka (2), Banicevic (1), Bonet (2), Bustos (-), Xavi Teclas.

CN Mataró: Turner, Martí (-), Campos (1), Flaqué (1), Maxwell (-), Scott (-), Andrade (-), Cuacos (-), Castro (-), De Weerd (-), Daura (3,1p), Schofield (-), Pont.

El campió defensarà títol

El Zodiac Atlètic Barceloneta va complir els pronòstics i es va convertir en el primer finalista després de guanyar amb autoritat el CN Barcelona per 16-8 i aquest diumenge aspira a aixecar el seu onzè títol coper.

L’Atlètic Barceloneta, amb un gol de Biel, gols de Felipe Perrone, un de penal, i un altre de Luke Pavillard, van decantar ja la balança amb un 4-1 en el primer quart.

L’equip d’Elvis Fatovic va mantenir la seva maquinària ofensiva al màxim estirant les diferències a 7-2 al descans. El segon gol del CN Barcelona va tenir com a protagonista Oier Aguirre, que va anotar el seu primer gol coper davant el seu germà Unai.

El tercer quart va començar amb el Barceloneta ampliant el seu avantatge (8-2) i mantenint les seves bones xifres ofensives –amb més gols de Famera i Matkovic– però trobant rèplica en els seus veïns. Marc Valls, amb tres gols, i Óscar Asensio, amb dos, van anotar cinc dianes per al Barcelona, contra quatre del seu rival, per reduir el desavantatge (11-7).

El Barceloneta va tornar al seu particular full de ruta i aviat va evitar més sorpreses amb tres gols de Tahull, Bustos i Munarriz, que van ampliar l’avantatge fins al 14-7. En els últims instants, Valls va marcar el seu quart gol –la meitat dels del CNB– mentre que Matkovic i Paul segellaven el definitiu 16-8.

Atlètic Barceloneta: Aguirre; Famera (2), Matkovic (3), Munarriz (1), De Toro (-), Larumbe (-), Pavillard (1), Paul (1), Tahull (1), Perrone (3,1p), Biel (3), Bustos (1), Porter.

CN Barcelona: Lloret; Putt, Asensio (3), Valls (4), Frigola (-), Cupido (-), García (-), Viñas (-), Ramón (-), Gomà (-), Mallarach (-), Aguirre (1), Vilar