Suècia-Espanya (36-39)

Espanya conquista el bronze en el Mundial amb una altra exhibició de coratge

  • Els ‘Hispans’ derroten Suècia a Estocolm amb una gran remuntada i sumen la cinquena medalla consecutiva en les grans cites.

Espanya conquista el bronze en el Mundial amb una altra exhibició de coratge

Jonathan NACKSTRAND / AFP

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Pocs conjunts poden presumir del coratge i esperit competitiu dels ‘Hispans’. La selecció espanyola masculina d’handbol va tornar a demostrar aquest diumenge que mai es rendeix. Ni tan sols contra un duríssim adversari com Suècia, que jugava a Estocolm amb el suport de 22.650 seguidors. El bronze va ser per a l’equip de Jordi Ribera, que va sumar la cinquena medalla consecutiva en les grans cites (36-39) amb una segona part per emmarcar que resumeix el potencial d’un bloc admirable. 

Els ‘Hispans’ continuen sense baixar del podi. Després de superar gairebé miraculosament els quarts de final contra Noruega i caure contra Dinamarca en semifinals, la batalla contra la poderosa Suècia es presentava complicada. L’últim record no era favorable per als espanyols, que van caure contra els escandinaus en la final de l’últim Europeu en un agònic duel. Millor era el precedent del Mundial del 2011, quan Espanya també es va penjar el bronze contra Suècia després de caure en semis contra els danesos.

Ritme frenètic

Es va tornar a repetir la seqüència d’aquell torneig, però res feia presagiar el feliç desenllaç després d’una primera part en què Suècia es va mostrar letal.

Els nòrdics van jugar amb una velocitat més que Espanya, liderats per Hampus Wanne, que va acabar amb 9 gols. Espanya es va veure superada pel ritme frenètic del matx i mai es va trobar còmoda contra un rival desfermat que es va posar quatre amunt al descans (22-18). 

Canvi de defensa

Notícies relacionades

Tot va canviar en la segona meitat. Ribera va apostar per una defensa 5:1 i Rodrigo Corrales sota pals en lloc de Gonzalo Pérez de Vargas. El pla va funcionar, Espanya es va fortificar i va firmar un fantàstic parcial de 0-6 que va capgirar el duel (23-25, m. 39). La inspiració d’Adrià Figueras (9 gols) i Alex Dujshebaev (7) va sostenir l’avantatge. 

Glenn Solverg, el seleccionador suec, ho va intentar tot però Espanya mai va abaixar la guàrdia i va certificar una segona part meravellosa (14-21). És la sisena medalla, la cinquena consecutiva, en les vuit grans cites des de l’arribada de Jordi Ribera a la banqueta després de la decepció que va suposar quedar fora dels Jocs Olímpics del 2016.

Suècia, 36; Espanya, 39

36 - Suècia: Palicka; Ekberg (7, 3p), Lagergren (5), Darj (4), Carlsbogard (3), Claar (3) i Wanne (9) –equip inicial–; Thulin (p.s.), Daniel Pettersson (-), Fredric Pettersson (-), Pellas (-), Persson (-), Bergendahl (3), Sandell (-), Johansson (2) i Forsell (-).

39 - Espanya: Pérez de Vargas; Solé (4), Garciandia (1), Casado (3), Cañellas (5), Ángel Fernández (5) i Figueras (9) –equip inicial–; Corrales (p.s.), Peciña (-), Maqueda (3), Alex Dujshebaev (7), Serdio (-), Guardiola (-), Sánchez-Migallón (1), Dani Dujshebaev (-) i Odriozola (1)

Marcador cada cinc minuts: 4-3, 8-6, 12-11, 15-13, 18-15 i 22-18 (descans) 23-21, 25-26, 26-28, 30-33, 32-35 i 36-39 (final).


Temes:

Handbol