Càstig benèvol

La FIFA sanciona amb quatre partits Giménez i amb un Cavani per la baralla del Mundial

  • La resolució de l’organisme no afecta els clubs, i per això el central de l’Atlètic i el punta del València hauran de complir el càstig amb la seva selecció.

La FIFA sanciona amb quatre partits Giménez i amb un Cavani per la baralla del Mundial

EP

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Hi havia molta expectació per conèixer el càstig de la FIFA per als jugadors uruguaians implicats en la baralla final després de ser eliminada la selecció ‘charrúa’ del Mundial per Ghana. Aquest divendres es van donar a conèixer les sancions, gairebé dos mesos després del partit. El dictamen va ser més benèvol del que s’esperava.

La Comissió Disciplinària de la FIFA va imposar quatre partits de sanció amb la seva selecció als internacionals uruguaians José María Giménez i Fernando Muslera i un a Edínson Cavani i Diego Godín pels incidents ocorreguts a l’acabar el xoc de la fase de grups de la Copa del Món de Qatar que va mesurar la ‘celeste’ contra el combinat ghanès el 2 de desembre.

Tancament parcial de l’estadi

En el cas de Giménez i de Muslera també hauran de pagar una multa de 20.000 francs suïssos, que serà de 15.000 per a Cavani i Godín. A més tots ells hauran de realitzar serveis comunitaris a través del futbol. Per la seva banda, l’Associació Uruguaiana de Futbol es veu obligada al tancament parcial de l’estadi en el pròxim partit organitzat per la FIFA que disputi l’absoluta com a amfitriona i a abonar una sanció econòmica de 50.000 francs suïssos.

La FIFA justifica el seu càstig a l’Associació Uruguaiana de Futbol per ser responsable del «comportament discriminatori dels seus aficionats» i de la «conducta inadequada, el comportament ofensiu i inadequat i l’incompliment dels principis de l’esportivitat dels membres de la seva selecció nacional».

El cop de colze del defensa

Notícies relacionades

Al final del pols mundialista, després del qual l’Uruguai va quedar eliminat de la cita malgrat imposar-se 2-0, els implicats van participar en una sèrie de protestes contra els integrants del cos arbitral, encapçalat per l’alemany Daniel Siebert, i representants de la FIFA.

Giménez va agredir un dels oficials de la FIFA. Aquest cop de colze al director de competicions de l’organisme quan se n’anava al vestidor tenia el risc de ser tipificat de manera molt greu en el codi disciplinari, cosa que li hauria suposat almenys 15 partits de sanció. Cavani, mentrestant, va destrossar el monitor del VAR després de reclamar durant el partit un possible penal.