Derrota a La Fonteta (84-83)

Un Barça espès s’estrella amb un València tenaç

• La brillant actuació de Laprovittola (28 punts) va ser insuficient davant un rival més encertat i consistent.

• Els blaugrana segueixen en el grup capdavanter malgrat la derrota.

Miguel Ángel Polo / Efe

2

El trio d’equips que van començar la jornada 15 al capdavant de l’Eurolliga (Barça, Mònaco i Fenerbahce) van saldar els seus duels amb derrotes. L’últim en caure va ser l’equip blaugrana, que va ensopegar davant un València tenaç (84-83). No n’hi va haver prou amb el fantàstic partit de Laprovittola (28 punts, 6 triples i 31 de valoració) contra un rival que va saber contenir la resta d’estrelles, començant per Mirotic.

El montenegrí (11 punts) va firmar el seu pitjor partit des de la seva tornada per la lesió que el va tenir cinc mesos de baixa. El Madrid i el Baskonia van aprofitar les derrotes dels tres líders per ampliar el grup de cap a cinc equips, tot ells amb 10 victòries i 5 derrotes.

Miratge final

L’únic triple anotat per Mirotic en tot el partit (havia fallat els set anteriors) va donar esperances al Barça a 14 segons del final (81-80), però l’equip d’Álex Mumbrú va ser sempre més regular, tot i que Laprovittola va errar un llançament que podria haver igualat el xoc en l’últim sospir. «El València ha merescut guanyar, hem sigut inferiors en la batalla física i tàctica», va reconèixer Jasikevicius. Una victòria hauria donat el liderat en solitari al Barça.

L’empat es va mantenir durant el primer quart, que va concloure amb 20-20 després d’una palmellada en l’últim segon de Jasiel Rivero, el millor local amb 16 punts. Webb, amb dos triples consecutius, va assumir les primeres responsabilitats del conjunt taronja, mentre Vesely, molt entonat, va tancar el primer parcial amb nou punts.

L’intercanvi de cops es va mantenir en el segon quart, amb la reaparició de Higgins com a nota destacada en el Barça. Poc va aportar l’aler californià en un Barça massa espès que va marxar per darrere al descans (41-38) i trobant a faltar als seus referents ofensius.

Escomesa d’orgull

La bretxa no era tan àmplia per la mala imatge dels catalans, que «no estaven competint», com va reconèixer el tècnic lituà en l’intermedi. Va tenir cert efecte l’arenga de Saras i l’equip va retornar dels vestidors amb un parcial de 0-6 firmat, com no, per Laprovittola, que va aixecar els blaugrana (41-44, m. 23).

Claver, excitat davant el seu exequip, va veure la quarta personal aviat (m. 24). Abrines també va reaparèixer i el pols va encarar l’últim quart amb color taronja. Una gran cistella de Harper va donar peu al temps mort d’un Jasikevicius desesperat (69-62, m. 33). Hi va haver una escomesa d’orgull al final, però la victòria es va acabar quedant a casa.