FUTBOL

Pelé empitjora i rep cures per «disfuncions renals i cardíaques»

Pelé empitjora i rep cures per «disfuncions renals i cardíaques»
2
Es llegeix en minuts

L’astre brasiler Edson Arantes do Nascimento ‘Pelé’, hospitalitzat des de fa tres setmanes a São Paulo, ha empitjorat del càncer i està rebent cures relacionades amb «disfuncions renals i cardíaques», van informar aquest dimecres els seus metges.

Pelé, en tractament per un càncer de còlon, presenta una progressió de la malaltia oncològica i requereix més cures relacionades amb disfuncions renals i cardíaques, va assenyalar l’Hospital Albert Einstein, on està ingressat des del 29 de novembre passat.

El butlletí va indicar que el triple campió mundial, de 82 anys, «continua internat en una habitació comuna, sota les cures mèdiques necessàries».

Nadal a l’hospital

Minuts abans, les filles van informar que Pelé passarà el Nadal a l’hospital.

«El nostre Nadal a casa va ser suspès. Vam decidir amb els metges, que, per diverses raons, serà millor quedar-nos aquí, amb totes les cures mèdiques», va assenyalar Flavia Arantes, en un missatge publicat a les seves xarxes socials i compartit per la seva germana Kely Nascimento.

Arantes va agrair «tot el carinyo» rebut des de tots els racons del planeta i, en to de broma, va prometre convertir l’habitació en què està ingressat el seu pare «en un sambòdrom» i «fer caipirinhes» per celebrar el Nadal.

«L’amor per ell, les històries i les seves oracions són un enorme consol perquè sabem que no estem sols», va afirmar la filla de l’exdavanter del Santos i Cosmos, qui va assegurar que «la setmana que ve» actualitzarà l’estat de salut del triple campió mundial.

Pelé està ingressat des de fa tres setmanes per revaluar el tractament de quimioteràpia contra el tumor al còlon, del qual es va operar el setembre del 2021, i superar una «infecció respiratòria» que se li va detectar dies després.

Malgrat la seva delicada situació, Pelé, considerat per molts brasilers el millor futbolista de la història, ha mantingut una intensa activitat a les seves xarxes socials, amb la publicació de diversos missatges sobre el Mundial de Qatar 2022.

En un dels últims va felicitar la selecció argentina i Lionel Messi per conquistar la seva tercera estrella i va reconèixer la brillant actuació del francès Kylian Mbappé a la final de diumenge passat.

Missatges pel Mundial

«Quin regal va ser veure aquest espectacle per al futur del nostre esport. I no podria deixar de felicitar el Marroc per la seva increïble campanya. És molt bo veure brillar l’Àfrica. ¡Felicitats, Argentina! Segur que Diego (Maradona) està somrient ara», va afirmar ‘O Rei’.

El seu estat de salut ha generat una enorme preocupació en el món del futbol. Durant el Mundial de Qatar es van realitzar diversos homenatges en el seu honor i va rebre el suport de grans figures del futbol.

Notícies relacionades

Aficionats del Santos també van fer vigília a les portes de l’hospital.

Tanmateix, la família ha desmentit versions de premsa segons les quals Pelé està en fase terminal, davant la qual cosa els seus metges van optar per passar a cures pal·liatives.

Temes:

Pelé Brasil