Mundial de futbol

¿Què necessita Espanya per classificar-se per als vuitens del Mundial de Qatar?

Amb l’empat contra Alemanya, els de Luis Enrique necessiten sumar algun punt contra el Japó per segellar el pas a vuitens

¿Què necessita Espanya per classificar-se per als vuitens del Mundial de Qatar?
1
Es llegeix en minuts

Espanya ha empatat contra Alemanya (1-1) i l’equip de Luis Enrique continua liderant el grup E del Mundial de Qatar 2022. La golejada contra Costa Rica (7-0) juga molt a favor del combinat espanyol, que compta amb un ‘goal average’ positiu de +7.

El VAR va salvar Espanya  del primer gol d’Alemanya, que hauria revolucionat el quadro per complet. El futbolista del Reial Madrid, Antonio Rüdiger, va rematar una falta lateral en clar fora de joc. Tanmateix, Morata va posar per davant els espanyols en el minut 62. Füllkrug va igualar el partit en el 83.

Un empat contra el Japó assegura els vuitens

Per aconseguir un bitllet per als vuitens de final, Espanya necessita com a mínim empatar contra el Japó. En aquest escenari, seria totalment intranscendent el què passi en el Costa Rica - Alemanya per passar a la següent fase. Però per assegurar la primera plaça necessitaria que Costa Rica no guanyi Alemanya.

No obstant, si Espanya guanya contra el conjunt asiàtic quedarien primers de grup sense necessitat d’estar condicionat pel resultat de l’altre partit del grup.

¿I si Espanya perd contra el Japó?

Amb l’empat contra Alemanya, Espanya lidera el grup E amb 4 punts. Per tant, una derrota contra el Japó significaria un bitllet per als vuitens per als nipons –actualment amb 3 punts–.

Notícies relacionades

L’altre bitllet es disputaria entre Costa Rica, Alemanya i Espanya: si Alemanya guanya Costa Rica, entraria el ‘goal average’. Espanya té un +7 en gols i, Alemanya, un -1, per la qual cosa els teutons necessitarien una golejada d’escàndol contra Costa Rica.

Si Costa Rica guanya Alemanya, Espanya quedaria fora. I en cas d’empat, tornaria a entrar la diferència de gols entre Costa Rica i Espanya, per la qual cosa també necessitaria que Espanya patís una golejada d’infart.