MUNDIAL QATAR 2022

Luis Enrique: «Arribem a Qatar en el nostre millor moment»

El seleccionador espanyol va deixar clar els objectius de la selecció: «Competir al màxim. Estem entre les seleccions que poden jugar els set partits del Mundial. Aquest és el nostre objectiu»

3
Es llegeix en minuts

Luis Enrique Martínez, seleccionador espanyol de futbol, va comparèixer en roda de premsa a Amman en la jornada prèvia a l’amistós que disputaran aquest dijous Jordània i Espanya. L’asturià va analitzar el moment en què es troba la selecció per al Mundial de Qatar i es va mostrar molt satisfet del nivell al qual arriben els futbolistes a la cita: «He vist els jugadors molt bé, a excepció d’alguns que arriben amb alguna molèstia, però sense gravetat. Si demà haguessin d’estar a punt per jugar el primer partit del Mundial, jugarien tots. Els veig en un nivell notable-alt gairebé excel·lent». 

Set partits de Qatar

Pel que fa a la finalitat d’Espanya a Qatar, el seleccionador va incidir que «l’objectiu de la selecció espanyola de futbol és el mateix que el de la resta de seleccions que estan classificades en la part alta del rànquing FIFA: competir al màxim. Crec que arribem en el nostre millor moment i que estem entre les seleccions que poden accedir a jugar els set partits del Mundial. Aquest és el nostre objectiu». 

Luis Enrique es va abraçar al ‘cholisme’ al descriure el plantejament de l’equip en aquesta Copa del Món: «El nostre propòsit és anar partit a partit. Passar com a primers de grup i, si no podem, com a segons. I després anar passant les eliminatòries». Sobre la llista de 26 futbolistes que ha elegit es va limitar a apuntar que «elegeixo els jugadors que considero millors per plasmar la meva idea. Aquest és el meu objectiu com a entrenador». Després va afegir que «tots són jugadors d’alt nivell i estrelles». 

Quan se li va preguntar per la nova faceta de ‘streamer’ que ha anunciat per a aquests dies a Qatar, el seleccionador va voler puntualitzar algunes coses: «No tinc intenció de pronunciar-me més sobre allò de ser ‘streamer’, el vídeo ho deixa molt clar. No tinc res contra la premsa, us tractaré amb educació i respecte. No pretenc agradar a tothom, però no faré espòiler del que explicaré. ¿Què faré? No ho sé. El disfrutaré al màxim. Obro el mòbil i em surten cors per tot arreu. Encara no soc ‘streamer’, és un projecte a mitjà termini. Respecto totes les plataformes. No vull polemitzar ni controlar el que dic. És un experiment i, quan m’avorreixi, marxo. Per descomptat que hi haurà ‘haters’; estic cansat de veure ‘haters’ en el futbol». 

Notícies relacionades

Sobre el partit contra Jordània va advertir que «les conclusions d’aquest partit són importants i els jugadors ho saben. Em centro en el que fan als entrenaments, imagina’t el que és un partit. És la realitat. És una selecció que m’ha sorprès. He vist el seu partit contra Kosovo, que van guanyar pel mateix resultat que nosaltres. Ens prendrem el partit molt seriosament perquè ells tenen resultats molt positius en l’últim any i mig». 

I va acabar confirmant les baixes per a aquest partit amistós de «Morata, Guillamón i Marcos Llorente, que no jugaran contra Jordània. Podrien jugar si fos el primer partit del Mundial, però no correrem riscos». Sobre el fet que la possible absència de Morata canviï el sistema, l’asturià va ser categòric: «La selecció no canviarà la manera de jugar perquè jugui un 9 o un altre. No canviarem la manera de jugar ni el sistema».