La gran cita del futbol

Mundial de Qatar: les 10 estrelles que il·luminaran el torneig

  • Dels més veterans, com Messi i Modric, fins als principiants, com Pedri, passant per clàssics, com Neymar i Kane. Tots volen deixar el seu segell.

Mundial de Qatar: les 10 estrelles que il·luminaran el torneig
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Diumenge s’inaugurarà la gran cita del futbol, el torneig desitjat per qualsevol futbolista. El 18 de desembre es coneixerà el campió en un llarg camí amb gairebé tots els millors jugadors del món. Aquí resumim les 10 estrelles que il·luminaran Qatar.

MESSI / Argentina

Als seus 35 anys, s’acosta a la seva última oportunitat per alçar la Copa i confirmar-se com el millor de la història. En la seva cinquena participació i amb el subcampionat del 2014 com a millor resultat, l’astre del PSG arriba al repte en un gran moment.  

NEYMAR / Brasil

Potser li queda una bala més. O potser no. És el líder del Brasil, el primer equip favorit del torneig per història i potencial. Si la seva màgia funciona, la ‘canarinha’ aspira al màxim després de 20 anys sense guanyar un Mundial. Massa temps.

MBAPPÉ / França

L’únic de la llista que ja té una estrella al pit. Es va coronar a Moscou amb 19 anys. Llavors ja era bo, però ara és l’estrella indiscutible dels ‘bleus’, que intentaran repetir títol. El Brasil (1958 i 1962) va ser l’últim a aconseguir-ho.


PEDRI / Espanya

Lluirà el 26, un dorsal impropi per al seu nivell, però poc importa. El talent blaugrana, de 19 anys, ha de ser el far de ‘la Roja’ en el seu primer Mundial. De la seva inspiració dependrà tot. En l’última Eurocopa ja va ser elegit com millor jove.

KANE / Anglaterra

Poc es parla de la subcampiona d’Europa, però per plantilla hauria de ser candidata al títol. L’eficaç davanter del Tottenham de 29 anys ja va ser Bota d’Or fa quatre anys i ara vol fer un pas més amb els pross.


BENZEMA / França

El Pilota d’Or no podia quedar fora de l’elenc d’estrelles, tot i que repetim amb França. S’ha reservat amb el Madrid en aquest primer tram de temporada i espera brillar en el seu segon Mundial. Abans, només ha disputat el del 2014.

LEWANDOWSKI / Polònia

Ningú espera una gesta polonesa en el torneig, però un tipus que no baixa dels 40 gols per temporada des del 2015 no podia faltar a la llista. Als seus 34 anys, la gran estrella del Barça buscarà el seu primer gol en un Mundial (només n’ha jugat el del 2018).

DE BRUYNE / Bèlgica

La generació daurada dels diables vermells de Robert Martínez agonitza i Qatar es presenta com la seva última cita per donar el cop. El motor del City, de 31 anys, és el millor exponent per creure en la tercera del passat Mundial.


KIMMICH /Alemanya

A la retina dels germànics encara perdura el ridícul del 2018, amb fiasco davant el Corea inclòs. El tot terreny del Bayern afronta la cita amb l’edat ideal (27) per reanimar una tetracampiona en la qual continuen velles glòries com Neuer i Müller. 

 MODRIC / Croàcia

El seu gran moment potser ja va passar amb la final de 2018 contra França a Rússia, on va ser elegit millor jugador del torneig malgrat la derrota. Però Modric és incombustible. Amb 37 anys, el centrecampista croat encara té corda per enlluernar.