Natació

Katie Ledecky rebaixa en deu segons el rècord del món de 1.500 lliure

El registre ha arribat a la cita de Toronto de la Copa del Món de piscina curta

Katie Ledecky rebaixa en deu segons el rècord del món de 1.500 lliure

AFP / GREGORY SAMUS

1
Es llegeix en minuts

La nedadora nord-americana Katie Ledecky ha firmat el seu primer rècord del món en piscina curta als 1.500 metres estil lliure de la Copa del Món de Toronto (Canadà) i ha rebaixat en deu segons la plusmarca anterior. Ledecky, set vegades campiona olímpica, mai havia establert un rècord en una piscina de 25 metres, una variant de tardor sense arrelament al seu país.

Notícies relacionades

La nord-americana va completar la distància en un sorprenent temps de 15.08,24, deu segons per sota del que estava en possessió de l’alemanya Sarah Kohler des del 2019. «No el tenia com un objectiu establert. No sabia què esperar d’aquesta trobada, el primer per a mi de la temporada després de agafar-me lliure gairebé tot l’agost», va explicar després de la seva victòria.

El rècord va arribar un dia després de ser derrotada a la final de 400 metres estil lliure per la canadenca de 16 anys Summer Mcintosh. Al pas pels 600 metres, Ledecky nedava cinc segons per sota el rècord mundial anterior, i pel 800, amb un parcial de 8h 0min 58s, es va quedar a un segon el rècord mundial de Mireia Belmonte (7h 59min 34s), tot i que sí que va batre clarament el rècord nord-americà de Leah Smith, que era de 8h 7min 67s (2016).