La jornada de Lliga (1-1)

Un Espanyol cada cop pitjor sobreviu de miracle a Mallorca

  • Un afortunat gol de Lazo i un clar penal escamotejat a l’equip balear atorguen un punt als periquitos. Aguirre va ser expulsat.

Un Espanyol cada cop pitjor sobreviu de miracle a Mallorca

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Un Espanyol decebedor va sortir aquest divendres viu de miracle de Mallorca (1-1). No va merèixer l’empat l’equip periquito, però tota la mala fortuna acumulada durant les primeres jornades va canviar de bàndol per un dia. Un gol miraculós del suplent Lazo en un centre enverinat que va acabar a la xarxa i un penal molt clar escamotejat al Mallorca van atorgar un valuós punt a l’equip català. 

Havia sol·licitat Diego Martínez que l’equip activés el mode supervivència per tombar la situació, però les sensacions van ser nefastes en la major part del xoc. Només l’afortunat gol de Lazo quan l’Espanyol estava al caire del precipici va animar els periquitos, que hauran de millorar molt si volen sumar davant l’Atlètic i el Vila-real abans de l’aturada pel Mundial. 

S’esperava un duel travat i amb poques ocasions a Son Moix. Només calia fer un cop d’ull als tres últims partits a casa del Mallorca, saldats amb un triomf balear per la mínima (1-0) i dues derrotes pel mateix resultat. Tampoc hi va haver gaires novetats en la posada en escena dels dos equips. Diego Martínez va mantenir Lecomte sota pals i va apostar per Sergi Gómez en l’eix de la defensa per davant de Calero, mentre Aguirre va mantenir la defensa de cinc, amb el batallador Dani Rodríguez en lloc d’Antonio Sánchez com a nota destacada. 

Mai ha sigut el mexicà un entrenador de grans riscos. Ho saben bé els periquitos, que ho van viure de prop fa una dècada. Aguirre va substituir Pochettino a finals de novembre del 2012, quan l’equip anava últim. Ho va salvar amb solvència i va continuar el curs següent per completar una feina poc valorada.

Notícies relacionades

Al Mallorca segueix el mateix patró de sempre. Als 63 anys, poc variarà del seu llibret. El primer temps va acabar amb un tir a porteria de cada equip. De l’Espanyol només hi va haver notícies en el minut 32, amb un xut fora a la mitja volta de Puado que va precedir un llançament d’Expósito repel·lit pel porter Rajkovic. A aquestes altures, ja no hi havia el lesionat Maffeo, un dels jugadors més verticals del Mallorca. 

El panorama per als periquitos després del descans. L’Espanyol va començar adormit i ho va pagar car. Lecomte va evitar el gol de Jaume Costa, però no va poder fer res 36 segons després, quan Muriqi va fer l’1-0 al caçar una pilota de Gio González (m. 48). Diego va moure l’arbre amb un doble canvi. Aleix Vidal i Lazo van entrar en lloc de Puado i Expósito, l’habitual sacrificat. Lluny de millorar, l’equip periquito va anar a pitjor i el Mallorca va poder sentenciar el xoc abans del xurro de Lazo que va posar les taules. En un final volcànic, el VAR no va entrar en un clamorós penal d’Oliván sobre Ángel (m. 87). Aguirre va ser expulsat i l’Espanyol va sumar un empat tan injust com afortunat.