FUTBOL

El Girona busca guanyar tranquil·litat contra el Cadis

L’equip de Míchel porta tres derrotes consecutives i el de Sergio González arriba a Montilivi amb tres jornades sense perdre

El Girona busca guanyar tranquil·litat contra el Cadis
4
Es llegeix en minuts

El Girona i el Cadis protagonitzaran aquest dissabte a Montilivi (14.00 hores) un duel clau en la lluita per la permanència i amb dinàmiques oposades. Els locals acumulen tres derrotes consecutives i els andalusos, penúltims amb dos punts menys que el seu rival, han enllaçat tres jornades sense caure després de començar el campionat amb cinc derrotes. L’equip de Míchel arriba a la cita amb la necessitat de vèncer després de perdre contra el Betis (2-1), la Reial Societat (3-5) i l’Atlètic de Madrid (2-1). Tres derrotes que es podien preveure per l’entitat dels rivals, però que fan mal al ser consecutives i després que els gironins fessin mèrits per puntuar. L’equip ha superat la seva falta d’eficàcia amb cinc gols contra rivals d’altura, però els últims tres duels han evidenciat la fragilitat defensiva que ja s’havia intuït i que està frenant l’equip de Míchel, que creu que pel joc que ha ofert hauria de ser més amunt a la taula.

Serà el primer partit amb Míchel a la banqueta després de les dues jornades de sanció. «La nostra responsabilitat és millorar cada dia i hem de fer tots els entrenaments pensant en les coses que vam fer malament en els últims partits», afirma el tècnic. «L’equip va fer moltes coses bé i la preocupació més gran és que en algun partit hem tingut més possessió en camp rival i hem xutat menys a porteria que el rival».

L’equip ha encaixat 14 gols en 8 jornades. Juan Carlos encara no ha aconseguit deixar la seva porteria a zero i contra l’Atlètic va cometre un error en la sortida de pilota que va provocar el segon gol de Correa, tot i que la seva plaça a l’onze no sembla perillar per l’alta confiança del tècnic. La situació no es pot catalogar com a preocupant, però podria ser-ho aviat perquè la renda sobre el descens ha baixat a un punt: si l’equip no guanya el Cadis podria caure a llocs de descens per primera vegada des que va començar la temporada.

Per revertir la mala ratxa i aconseguir el tercer triomf del curs, després de les victòries contra el Getafe (3-1) i el Valladolid (2-1), Míchel podria renunciar al migcampista que va introduir per visitar l’Atlètic, Yangel Herrera, per donar entrada a l’onze a Cristhian Stuani, ariet i capità. Reinier Jesus, Borja García i Ibrahima Kébé són baixa, però el tècnic recupera Samu Sáiz i David López, que opta a la tercera plaça de central amb Javi Hernández i Juanpe Ramírez.

El millor moment del Cadis

El Cadis està revertint el seu mal inici de temporada i buscarà en la seva visita a Girona el seu segon triomf, que se li està resistint a casa, on els gaditans han jugat dos partits seguits i no han pogut repetir l’única victòria de la temporada fins ara, aconseguida a Valladolid (0-1) en l’últim desplaçament.

«El que més em preocupa som nosaltres. Estem millorant moltíssim. El més important és que continuem creient en nosaltres, confiant en nosaltres, sabent que davant tindrem un equip que ha competit a gran nivell contra grans equips», va explicar Sergio González, entrenador del club gadità, abans del duel.

En l’últim partit contra l’Espanyol, el Cadis va empatar (2-2); i en el precedent contra el Vila-real també (0-0), tots dos a l’estadi Nuevo Mirandilla. Els cadistes porten tres setmanes seguides sense perdre, en què han sumat els cinc punts que tenen ara mateix en la classificació, tot i que no els hagin permès sortir dels llocs de descens que ocupen des de l’inici de la competició de lliga.

Notícies relacionades

El conjunt entrenat per Sergio González continua tenint el llast del mal començament de campionat, en què no va sumar cap punt ni va marcar cap gol en les cinc primeres jornades, cosa que el va convertir en el pitjor equip de la història en l’inici de lliga a Primera Divisió. Després d’aquests cinc primers partits, els gaditans han redreçat el rumb, deixant dos cops la seva porteria a zero després d’haver encaixat 14 gols en cinc partits, que ara són 16 pels dos que van marcar els periquitos.

A favor, si bé la xifra és curta, que s’ha pogut trencar la mala ratxa del principi. Tres gols al seu caseller té el Cadis, que ha millorat el seu joc i que, en fases concretes dels partits, és capaç de superar el rival, com es va veure contra el Valladolid, el Vila-real i l’Espanyol. Sergio González recupera el lateral dret Isaac Carcelén, una vegada complert un partit de sanció, i opta a disputar-li la titularitat a l’exreialista Joseba Zaldua.

Temes:

Cadis Girona FC