Europa League

El Betis tomba Mourinho en l’últim sospir

El conjunt de Pellegrini doblega la Roma després de remuntar el gol de Dybala i acaricia la classificació

El Betis tomba Mourinho en l’últim sospir
4
Es llegeix en minuts

El Betis va sortir de l’Olímpic de Roma amb tres punts fonamentals amb què va encarrilar la classificació a vuitens de la Lliga Europa després d’una remuntada sobre l’equip de José Mourinho, en un partit molt igualat que deixa sobre el filferro el pas a la següent ronda del conjunt italià, obligat a guanyar en el segon assalt al Villamarín.

La Roma i el Betis van arribar el coliseu romà de la mà de les seves respectives aficions. Els seixanta mil seguidors als quals es va encomanar Mourinho en roda de premsa i els gairebé cinc mil verd-i-blancs van convertir ràpidament l’Olímpic de Roma en una caldera, preparada per viure el xoc per la primacia del Grup C de la Lliga Europa.

La primera de Canales

Va començar amb incertesa el partit. Cap dels dos va aconseguir fer-se amo d’un partit que aviat es va veure alterat amb la lesió de Celik al carril dret romà després d’un xoc amb el seu company Cristante en el qual se li va quedar la cama enganxada i li va impedir continuar.

La primera arribada de perill va arribar des del costat visitant, en el minut vuit, a la bota esquerra d’un Canales que va empalar de primeres una pilota solta a la frontal, però que Rui Patricio va salvar sense més conflicte. Va ser un avís del que anava a ser el Betis: possessió amb verticalitat.

Lesió de Fekir

I és que cinc minuts després va poder arribar la primera alegria per als bètics amb una preciosa jugada entre Guido i Fekir que el gal va estavellar a la fusta. Es van repartir possessió i domini els contendents, però el perill el tenia el Betis.

Tanmateix, quan el partit s’inclinava cap al costat verd-i-blanc, va arribar el primer contratemps. Fekir, indiscutible en l’esquema de Pellegrini, va haver de sortir per molèsties a l’isquio de la seva cama dreta deixant pas a Luiz Henrique.

Penal per mans

Va tornar a equilibrar-se la balança. La Roma va avisar amb un parell de sortides ràpides fins que va aconseguir treure el rèdit als minuts en camp rival. En una centrada lateral, tensa i mesurada, com habitua Dybala, i després del lleuger toc de cap d’Ibáñez, la pilota va anar directa a la mà de Ruibal. L’àrbitre va assenyalar, mitjançant el VAR, la pena màxima.

La ‘Joya’ va prendre responsabilitat i va executar des dels onze metres per fer explotar la seva afició passada la mitja hora de partit. Va reaccionar ràpid el Betis, que no es va deixar intimidar, i amb una contra llampec es va plantar en àrea romana, però l’acabat d’entrar Luiz Henrique va definir al centre, fàcil per a Rui Patricio. Va avisar el conjunt que dirigeix l’‘enginyer’ Pellegrini, que tenia molt a dir.

No va apagar la Roma l’escomesa dels verd-i-blancs i el Betis va créixer amb el pas dels minuts fins que va obtenir la seva recompensa. Luiz Henrique va deixar la pilota a la frontal i Guido va afusellar Rui Patricio pel seu pal dret per igualar la contesa en el minut 40.

Gran parada de Bravo

Es va descontrolar la primera meitat en els últims compassos i va poder pagar-ho car el Betis, que va veure com Zaniolo es va trobar amb el travesser i com Bravo va treure una espectacular mà al xut de Dybala just abans del descans.

La segona meitat va començar amb el ritme de la primera. La va tenir Cristante per posar per davant la ‘Lloba’, però es va engegantir sota pals el porter del Betis per salvar els mobles.

Va moure fitxa Pellegrini i va treure del camp un Joaquín que no va tenir massa pes en l’atac verd-i-blanc i que es va fondre en una abraçada amb Mourinho al seu camí de la banqueta.

[if IE 9]>

Quan tot semblava encaminat a les taules, Luiz Henrique, el protagonista menys esperat, que havia entrat després de la lesió de Fekir, va donar la victòria als seus amb una rematada de cap que es va colar per l’escaire en el minut 88.

El Betis va deixar encarrilada la classificació a vuitens sota els ‘olè’ de la seva afició a Roma amb una exhibició de bon joc en la primera meitat i demostrant molta maduresa en la segona, on van saber aprofitar l’ocasió més clara.

Fitxa tècnica:

1 – Roma: Rui Patrício; Mancini, Smalling, Ibañez; Celik (Spinazzola, m. 5), Cristante (Camara, m. 80), Matic, Zalewski; Zaniolo, Dybala (El Shaarawy, m. 80); Abraham (Belotti, m. 73).

Notícies relacionades

2 – Betis: Bravo; Ruibal, Luiz Felipe, Pezzella, Miranda (Alex Moreno, m. 75); Guardat (William Carvalho, m. 75), Rodríguez; Canales, Fekir (Luiz Henrique, m. 22), Joaquín (Rodri, m. 60) ; Willian Jose (Borja Iglesias, m. 75).

Gol: 1-0, m. 34: Dybala (penal); 1-1, m. 40: Guido; 1-2, m. 88: Luiz Henrique.