Dur missatge

Florentino: «El futbol està malalt, especialment a Europa»

El dirigent ha atacat la gestió de la UEFA, ha reivindicat la Superlliga i ha criticat la Lliga: «Han convertit un producte popular en un de luxe».

Florentino: «El futbol està malalt, especialment a Europa»

ÓSCAR J. BARROSO / AFP7 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Florentino Pérez, president del Reial Madrid, ha assumit el protagonisme a l’Assemblea General Ordinària del club amb un discurs a l’’Informe del president’ en el qual ha enviat un missatge sobre el futur del futbol i la Superlliga, la competició que promou el dirigent blanc.  

«Per resoldre un problema s’ha de reconèixer aquest problema. El nostre esport està malalt especialment a Europa i Espanya. Està perdent el seu lideratge al món. Els joves se n’interessen cada vegada menys perquè demanden un producte de qualitat que el futbol no ofereix, ja que les seves competicions no ho són», ha assenyalat.

Superlliga

Notícies relacionades

«Les competicions europees han de canviar. Partits que tornin el futbol als aficionats i tornin al futbol el lloc de privilegi. Nadal i Federer han jugat 40 vegades en la seva carrera. ¿Això és avorrit? I el tennis en surt reforçat. En futbol el Liverpool només ha jugat 9 vegades amb el Madrid en 69 anys. I amb el Chelsea només quatre en la història de la Copa d’Europa. ¿Quin sentit té privar els aficionats d’aquests partits? Només protegint el futbol podrem protegir tots els membres del futbol, dels més apoderats als humils. La UEFA augmenta els partits intranscendents. El nou model només servirà per accelerar la pèrdua d’aficionats i accelerar la decadència», ha advertit apuntant a la màxima institució del futbol continental.

El dirigent blanc també ha tingut paraules dures per a la Lliga i Javier Tebas: «La Lliga celebra com un èxit que es vengui el futbol per la mateixa xifra que fa quatre anys. El nombre de subscriptors de pagament s’ha reduït de manera dramàtica de 4 milions a 2,7. Hem perdut aficionats i la solució és cobrar més els que continuen. Han convertit un producte popular en un de luxe».  I ha conclòs la seva intervenció sobre l’acord amb CVC: «Hipoteca el destí dels clubs durant mig segle».