Guerra a la selecció femenina

Vilda deixa fora les ‘rebels’, Paredes i Hermoso

Les 16 futbolistes que van renunciar, 15 més Alexia Putellas, són fora d’una llista en la qual destaquen les del Reial Madrid i internacionals de categories inferiors

Vilda deixa fora les ‘rebels’, Paredes i Hermoso

EFE/ Rodrigo Jiménez

1
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Jorge Vilda, tècnic espanyol de la selecció absoluta femenina, ha fet pública la llista de convocades per als partits contra Suècia, a El Arcángel de Còrdova  divendres 7 d’octubre, i Estats Units, a El Sadar de Pamplona dimarts 11. A la llista no hi apareix cap de les 16 jugadores que van sol·licitar no ser convocades pel seleccionador. El madrileny ha convocat les jugadores del Reial Madrid, que es van quedar al marge de la rebel·lió, i ha recorregut a futbolistes que han sigut internacionals anteriorment i a jugadores que han portat la samarreta de la selecció en categories inferiors.

Punt d’inflexió, l’Eurocopa

Notícies relacionades

Tot va començar amb una concentració molt discutida a principis de setembre, a la tornada de l’Eurocopa, en la qual les capitanes es van reunir amb Vilda per mostrar-li el seu malestar per les seves maneres de gestionar el grup i els seus mètodes de treball. Les futbolistes pressionaven demanant canvis i passaven per substituir el seleccionador, que ha sigut ratificat per la Federació i ell mateix ha confirmat la seva intenció de continuar-hi al capdavant.

Posteriorment 15 futbolistes seleccionables, 13 de presents en l’última convocatòria, van enviar un correu electrònic a la RFEF per sol·licitar que no fossin citades per a aquesta de l’octubre fins que no es revertissin «situacions que afecten» el seu «estat emocional i personal i rendiment». Les 15 jugadores eren Ainhoa Vicente Moraza, Patri Guijarro, Leila Ouahabi, Lucía García, Mapi León, Ona Batlle, Laia Aleixandri, Claudia Pina, Aitana Bonmatí, Andrea Pereira, Mariona Caldentey, Sandra Paños, Lola Gallardo, Nerea Eizaguirre i Amaiur Sarriegi. I posteriorment s’hi va afegir Alexia Putellas, actualment lesionada de gravetat i per això no convocable. La capitana Irene Paredes, dolguda al ser assenyalada com a capitost del motí al setembre, es quedava al marge. I Jenni Hermoso, en un comunicat posterior, advertia que «no compartia les formes, però sí el missatge».