FUTBOL

El deute del Manchester United creix més d’un 22% i frega els 600 milions d’euros

La massa salarial de l’equip anglès passa als 440 milions després de fitxatges com els de Cristiano, Varane i Jason Sancho

El deute del Manchester United creix més d’un 22% i frega els 600 milions d’euros
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Manchester United ha anunciat aquest dijous unes pèrdues netes de 132,52 milions d’euros en la temporada 2021-22, malgrat que els ingressos van augmentar un 18%, i van assolir els 668,92 milions, mentre que el deute del club va créixer més d’un 22%, fregant els 600 milions.

Segons les dades ofertes pel mateix club, les pèrdues van augmentar en més de 26 milions d’euros respecte a la temporada 2019-2020. I la despesa més elevada la van atribuir als alts salaris, que després dels fitxatges l’estiu passat de jugadors com Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho i Raphael Varane, la seva massa salarial es va incrementar un 19,1%, i va passar de 370,68 a 440,82 milions d’euros.

Aquesta xifra és la més alta en la història de la Premier League quant a salaris, i supera la marca anterior establerta pel Manchester City, amb una massa salarial de 407,32 milions.

Les dades deixen veure com el deute net del club també va augmentar, de 481,33 milions el 2021 a 590,79 milions aquest any, un augment de més del 22%. El United va atribuir aquest augment, principalment als 74,12 milions de pèrdues no realitzades en la reconversió de préstecs en dòlars dels EUA.

Recuperació de la pandèmia

«Els nostres resultats financers per a l’any fiscal 2022 reflecteixen una recuperació de la pandèmia, una tornada completa dels aficionats i noves associacions comercials compensades per una inversió més alta en la plantilla», ha valorat el director financer del club, Cliff Baty.

Des del United han indicat que aquests resultats es van veure afectats per «l’absència d’una gira d’estiu el juliol del 2021, els costos de serveis públics excepcionals i augmentats, i l’impacte del debilitament de la lliura esterlina» en els costos financers no monetaris, segons Baty.

Notícies relacionades

«Hem enfortit el nostre primer equip masculí, hem completat una exitosa gira d’estiu i hem establert una base per construir en les primeres etapes de la temporada 2022-23 sota el nostre nou entrenador Erik ten Hag», ha celebrat el director executiu, Richard Arnold.

Finalment, Arnold ha destacat que el club ha enfortit la secció femenina, i ha afegit que queda «molta feina per fer» en l’entitat. «Tots en el club estan alineats en una estratègia clara per aconseguir un èxit sostingut en el camp i un model econòmic sostenible fora, en benefici mutu dels aficionats, accionistes i altres parts interessades», ha conclòs el director executiu.