10-8 Hongria repeteix com a bèstia negra i Espanya lluitarà pel bronze

RFEN

2

Espanya va perdre contra Hongria (10-8), la seva particular bèstia negra, i s’haurà de conformar per lluitar pel tercer lloc del Campionat d’Europa de Split (Croàcia).

La selecció de David Martín jugarà dissabte (18 hores) davant el perdedor de la segona semifinal que disputen Itàlia i Croàcia.

Hongria va guanyar Espanya a la final del Campionat d’Europa de Budapest-2020; en el partit pel tercer i quart lloc dels Jocs Olímpics de Tòquio-2021 i ara en les semifinals de l’Europeu de Split.

Espanya, vigent campiona del món, títol aconseguit aquest estiu, va començar el partit dominant per 2-3 en el primer parcial amb punts d’Alvaro Granados, Bernat Sanahuja i Roger Tahull.

La selecció va continuar amb la mateixa tònica a l’inici del segon quart amb el segon gol de boia de Tahull per al 2-4 i amb la defensa i Unai Aguirre amb bones xifres en l’equador del període.

Dos gols de Kristian Manhercz, un de penal, van activar Hongria, que va igualar el partit a 4 amb resposta d’Álvaro Granados per al 4-5 en l’últim avantatge de la selecció.

Hongria va girar la truita en els dos últims minuts amb tres gols –dos d’Adam Nagy i un altre de Burian per situar un dur 7-5 en contra–. Espanya va rebre cinc gols en quatre minuts quan durant tot el torneig va ser implacable en defensa.

El descans era més necessari que mai per frenar l’efervescència ofensiva d’Hongria i alhora ajustar en defensa.

David Martín va tocar les peces necessàries i l’equip va tornar al partit amb una excel·lent defensiva que va deixar sense encert els magiars mentre que en atac, un ràpid gol d’Álvaro Granados i un altre d’Alberto Munárriz va tornar la igualtat a 7.

Tot començava de nou, però Hongria es va mostrar molt més fresca en l’últim període. Gergo Zalanki va anotar el 8-7 i no va existir rèplica en atac, ja que la bretxa es va eixamplar amb dos gols més fins a un 10-7 que va deixar sense esperances una selecció que només va tenir temps per al 10-8 final de Miguel de Toro.

Fitxa tècnica:

(10) Hongria: Levai; Angyal, Manhercz (2,1p), Konarik, Nagy (3), Molnar (1), Zalanki (1), Burian (1), Nemet (1), Fekete, Jansik (1), Vigvari, Vogel

(8) Espanya: Aguirre; Munárriz (1), Granados (3), Sanahuja (1), De Toro (1), Larumbe, Famera, Cabanas, Tahull (2), Perrone, Paul, Bustos, Lorrio

Àrbitres: Margeta (Eslovènia) i Zwart (Països Baixos). Van excloure Konarik (m.28), Molnar (m.30) i Angyal (m.31)

Parcials: 2-3; 5-2; 0-2; 3-1