Racisme en l’esport

Multa de 2.000 euros a un jove que va fer un tuit racista contra Mbappé

Culpable per provocació a l’odi racial

Multa de 2.000 euros a un jove que va fer un tuit racista contra Mbappé

AFP / Frank Fife

1
Es llegeix en minuts

Un estudiant de 19 anys, identificat com Karim C., ha sigut condemnat a 2.000 euros de multa –exempts de compliment si no reincideix– per un tuit de contingut racista fet contra l’internacional francès Kylian Mbappé, a qui va retreure haver fallat un penal durant l’Eurocopa del juny del 2021.

El Tribunal va dictaminar que el jove ha sigut culpable per provocació a l’odi racial i falsejament d’identitat, ja que el missatge injuriós el va proferir en un compte fals de Twitter i utilitzant la foto d’un altre internauta.

«Aquest brut negre mereix que li donin una centena de fuetades i el revenguin a Líbia», va ser el missatge de Karim C. que va circular el 29 de juny del 2021, un dia després que Mbappé fallés el penal decisiu contra Suïssa que va precipitar l’eliminació de França en vuitens de final.

El jugador del PSG, molt disgustat per aquests insults, va presentar una denúncia, mentre diverses ONG contra el racisme es van presentar com a acusació civil una vegada oberta la investigació el 30 de juny del 2021.

Aquesta injúria racial, junt amb altres semblants, van portar Mbappé a plantejar-se la seva presència en la selecció de França, en una crisi que va acabar per concloure’s uns mesos més tard després de la intervenció del president de la Federació Francesa de Futbol, Noël Le Graët.

Notícies relacionades

El condemnat, que no tenia antecedents judicials i viu amb els seus pares a la regió de París, s’arriscava a fins a un any de presó pel seu missatge.

El jove va reconèixer ser l’autor del tuit, tot i que va assegurar que el seu objectiu no era propagar la ira i sí «obrir els ulls» al problema del racisme, fent «un copia i enganxa» de discussions en fòrums privats d’internautes d’extrema dreta.