Handbol

El Barça obre la Lliga Asobal amb una rotunda victòria contra el Granollers

FCB

2

El Barça va obrir aquest dissabte la Lliga Asobal 2022-2023 amb una contundent victòria per 37-26 contra el Fraikin Granollers en un duel català en què la superioritat del bloc blaugrana no va donar opció a un equip visitant que continua minvat per les baixes.

La novetat del Barça va ser la presència en la convocatòria del central eslovè Domen Makuc, ja recuperat de la seva lesió. Ortega va donar descans a Luka Cindric i va optar per situar l’extrem esquerrà eslovè Blaz Janc com a lateral en funcions de central, una posició que ja va ocupar la temporada passada. Makuc no va jugar, igual que Ludovic Fàbregas, que també va ser a la banqueta.

En la primera meitat es va repetir el que va passar a la Supercopa de Catalunya, dilluns passat. El Fraikin va començar bé controlant el ritme blaugrana (4-5, m. 5), però les pèrdues de pilota vallesanes (7 en el primer temps) portaven a un parcial de 7-1 (11-6, m. 14) i obligaven el tècnic visitant Antonio Rama, que avui tampoc han comptat amb David Roca ni Antonio García, a demanar temps.

Luis Frade, Aleix Gómez i Hampus Wanne es van mostrar intractables en atac i, a més, Gonzalo Pérez de Vargas aportava set parades en la segona meitat del primer període. Ni un nou temps de Rama (18-9, m. 23) ordenant la seva defensa, evitava un clar 23-12 al descans.

El Granollers va sortir més obert en defensa amb un ‘5-1’ i el brasiler Guilherme Torriani, un dels fitxatges d’aquesta temporada com avançat.

Això i les bones accions del porter Rangel Luan, juntament amb l’efectivitat del jove lateral esquerre nigerià de 18 anys Faruk Yusuf (cedit pel Kielce polonès), van obligar Carlos Ortega a parar el partit (27-20, m. 39).

A partir de llavors, el partit es va estabilitzar, però un gol de Pablo Urdangarin, després d’un temps mort visitant, tornava l’avantatge blaugrana del descans (36-25, m. 55) i que es mantindria fins al final (37-26).

37 - Barça (23+14): Pérez de Vargas; Aleix Gómez (6, 1p), Mem (4, 1p), Frade (4), Janc (4), N’Guessan (2), Wanne (5, 1p) –set inicial–, Nielsen (p.s.), Thiagus Petrus (-), Fàbregas (-), Carlsbogard (2), Melvyn Richardson (7, 1p), Aitor Ariño (-), Langaro (-), Artur Parera (2) i Pablo Urdangarin (1).

26 - Fraikin Granollers (12+14): Rangel Luan; Franco (2), Faruk Yusuf (5), Esteban Salinas (4), Rey (2), Amigó (1), Adrià Martínez (3) –set inicial–, Marc Guàrdia (p.s.), Pol Valera (5), Gurri (2) Torriani (2), Domingo (-), Víctor Romero (-) i Castillo (-).