Fórmula 1

Verstappen, intractable a Spa, posa la directa cap al títol i Sainz es conforma amb el podi

  • El líder del Mundial protagonitza una altra increïble remuntada des de la 14a posició de graella i conquereix la novena victòria de la temporada

  • Sainz, impotent per defensar el seu avantatge des de la ‘pole’, ha hagut de conformar-se amb el tercer lloc i Alonso ha acabat cinquè

Verstappen, intractable a Spa, posa la directa cap al títol i Sainz es conforma amb el podi

@redbullracing

4
Es llegeix en minuts

Max Verstappen és en una altra ‘galàxia’. Si l’any passat va haver d’esperar fins a l’últim revolt –amb polèmica majúscula– per coronar-se campió, aquesta temporada ja pot treure la ‘calculadora’ quan falten vuit grans premis. El pilot neerlandès, que la setmana vinent corre a casa, a Zandvoort, ha aconseguit avui a Bèlgica el seu novè triomf de la temporada, amb volta ràpida inclosa, que el deixa amb 93 punts d’avantatge al capdavant del campionat. El de Red Bull s’ha mostrat intractable durant tot el cap de setmana a Spa i malgrat que ahir va haver d’entregar la ‘pole’ a Carlos Sainz després de rebre una penalització per canviar motor que el va relegar a la 14a plaça, aquest diumenge ha brillat amb una altra increïble remuntada.

’Suïcida’ Hamilton

Sainz i Alonso, primer i tercer, han protagonitzat una graella de somni, la millor de la història per a dos pilots espanyols. I de sortida tots dos han reaccionat de manera impecable. Carlos, que ha sorprès amb una agressiva estratègia a l’apostar pel compost tou davant Sergio Pérez (Red Bull), ha deixat clavat el mexicà, que també s’ha vist superat per Alonso i els dos Mercedes.

En tot just una volta l’avantatge de Sainz ja era de dos segons, però han començat els problemes per a Fernando. Hamilton ha intentat un exterior ‘suïcida’ i ha passat literalment per sobre del monoplaça de l’asturià. El britànic s’ha vist obligat a abandonar i Alonso ha baixat a la quarta posició. «Idiota! Només sap conduir quan surt primer», ha clamat per ràdio el d’Alpine. Poc després, Latifi (Williams) se n’ha anat a la grava i ha arruïnat la carrera de Bottas (Alfa Romeo), propiciant el primer cotxe de seguretat, molt inoportú per a Sainz, que ha vist com la seva escapada de sortida no servia per a res.

Del somni a la realitat

Verstappen i Leclerc, que han arrencat 14è i 15è per les seves respectives sancions en graella, han guanyat 6 i 5 llocs en tot just una volta, però quan la carrera s’ha estabilitzat els dos pilots que rivalitzen pel títol han tingut sort dispar. Leclerc ha reportat fum a la part davantera del pneumàtic dret i sabent que s’exposava a un abandonament per avaria, ha entrat a boxs, caient fins a la 17a plaça des de la qual ha hagut de tornar a començar l’escalada. Verstappen, amb el ritme diabòlic que ja va exhibir dissabte en classificació, ha continuat ‘cavalcant’ fins a arribar a la tercera plaça. Aquí, el seu company Sergio Pérez li ha obert la ‘porta’ perquè el líder del Mundial es posés per primera vegada al capdavant, mentre Sainz s’ha protegit del seu atac parant a muntar mitjans. 

Amb les temperatures més altes del cap de setmana, la degradació de Verstappen, també amb tous, ha anat a més i el neerlandès s’ha vist obligat a aturar-se, cosa que ha tornat Sainz a la primera posició provisional. Poc li ha durat l’alegria. En la batalla amb els mitjans no hi ha hagut ‘color’ i en la volta 18 Max ha superat el madrileny com un ‘avió’. En l’imponent circuit de les Ardenes, Red Bull ha demostrat que juga en una altra ‘Lliga’ malgrat els esforços de Ferrari per estar a l’altura. Dues voltes després, la diferència de Verstappen i Carlos era ja de quatre segons.

Verstappen i Pérez ha pres el control i Sainz s’ha situat tercer, tot i que a expenses de George Russell. El madrileny ha tornat a box per tornar a pista amb durs i darrere del pilot de Mercedes. Alonso, que rodava sisè amb 13 voltes de pneumàtic mitjà utilitzat, perseguit per un nombrós grup de rivals, ha optat també per defensar-se amb una altra parada.

Notícies relacionades

Russell, el més regular aquest any, s’ha llançat amb tot contra Sainz, no només desbordat pel diferencial de velocitat del Red Bull, sinó que ha vist com el Mercedes, amb menys degradació, s’acostava de manera implacable per discutir-li el podi. La pitjors notícies per a Ferrari, que ha passat de preocupar-se per un equip a tenir ‘malsons’ amb dos.

Les últimes 10 voltes han sigut un suplici per a Sainz i Alonso, que ho han donat tot per defensar –amb èxit– les seves respectives posicions en carrera (3r i 6è). Verstappen ha creuat la meta amb volta ràpida i més de 18 segons d’avantatge sobre Checo Pérez i ha firmat el quart doblet de l’any per a Red Bull. Sainz ha aconseguit acabar tercer, per davant de Russell, Leclerc i Alonso. Una sanció de 5’’» a Leclerc per excedir la velocitat al pit lane ha deixat el monegasc per darrere de l’asturià, que ha acabat cinquè.

Així va el Mundial

Temes:

Carlos Sainz