Fórmula 1

Sainz i Alonso arrencaran primer i tercer a Spa

  • Verstappen, intractable, ha aconseguit la ‘pole’ a Bèlgica, però penalitzarà al final de la graella (15è) per canviar el motor, igual que Leclerc i cinc pilots més

  • Carlos Sainz s’ha imposat en el seu particular duel amb Checo Pérez, però ha mostrat les seves reserves per a la carrera veient el ritme imparable del líder del Mundial

Sainz i Alonso arrencaran primer i tercer a Spa

Geert Vanden Wijngaert / POOL / AFP

3
Es llegeix en minuts

Max Verstappen passarà oficialment a la història com el ‘poleman’ del Gran Premi de Bèlgica 2022, tot i que el pilot que aquest diumenge (DAZN, 15.00 hores) obrirà la graella de sortida serà Carlos Sainz. El madrileny ha sigut el segon de la classificació, a més de mig segon del neerlandès, i no ha celebrat gaire el seu avantatge de cara a la carrera.

«Estic content per sortir davant, però no tant veient la diferència que tenim de moment amb Red Bull i Max», ha valorat Sainz. I és que la penalització per recórrer al quart motor de la temporada relegarà Verstappen a la zona posterior de la graella (15è), obligant-lo a buscar una remuntada com la que li va donar la vuitena victòria de la temporada a Hongria, abans de les vacances. La situació, per ara, promet per als aficionats espanyols, que demà veuran Sainz al capdavant de la graella i Fernando Alonso ocupant la tercera posició.

Q1: Tots a fons

Amb set pilots, inclosos Verstappen i Leclerc, condemnats d’entrada a sortir des del fons de la graella aquest diumenge a Bèlgica per haver canviat el motor, ningú s’ha guardat res, ja que el grup de penalitzats ha buscat la millor posició possible en l’ordre de sortida per a la carrera. El líder del campionat, que va ser el més ràpid divendres i aquest matí en els últims assajos lliures, només s’ha vist superat pel seu company Sergio Pérez, i ha tornat a començar el primer de la Q1 (1.44.581), per davant de Sainz i el Checo. La sessió s’ha disputat en sec i amb temperatures molt suaus. Vettel, Latifi, Magnussen, Tsunoda i Bottas (ja amb sanció prèvia) han caigut eliminats.

Q2: Leclerc reacciona

Max Verstappen, que ha tornat a la pista amb pneumàtics tous usats, ha continuat destrossant temps en els tres sectors del circuit d’Spa-Francorchamps i ha liderat des de la primera volta amb un crono de 1:44.723, tot i que amb el seu company Pérez a només 71 mil·lèsimes. Red Bull ha demostrant el seu poder després de trobar la millor posada al punt en un circuit i unes condicions de fred i humitat que els afavoreixen. Amb tot, Leclerc ha acabat com el més ràpid d’aquesta tanda i ha donat el primer avís del cap de setmana.

El duel que mantenen Alpine i McLaren pel quart lloc de constructors s’ha traslladat al joc d’estratègies en classificació. Ocon, en el grup dels penalitzats, ha assajat anar a rebuf d’Alonso, que en la Q1 s’havia estalviat un joc de gomes i ha passat el tall en vuitena posició. Norris ha fet servir la mateixa tàctica amb Ricciardo, sense èxit, ja que l’australià no ha passat a la Q3. Gasly Zhou, Stroll i Mick Schumacher tampoc han superat la tria.

Q3: ‘Pole’ de Verstappen i premi per a Sainz

Verstappen, Leclerc, Ocon i Norris han passat a la Q3 sabent que demà arrencaran des de la part posterior de la graella, amb la qual cosa la batalla per la ‘pole’ quedava reduïda a un selecte grup de sis pilots entre els quals hi havia Sainz i Alonso. Els dos espanyols han esgotat la seva oportunitat davant els Mercedes de Hamilton i Russell, a més d’Albon i Pérez, el més perillós per als interessos de Sainz.

Notícies relacionades

Sense pensar en rebufs ni estratègies, Verstappen s’ha situat al capdavant, com el primer pilot a baixar d’1 minut i 44 segons (1:43.665), després de completar una volta impressionant. Sainz, segon encara a 6 dècimes, s’ha posicionat per davant de Pérez en el seu particular duel amb el mexicà per la ‘pole’.

Max Verstappen, amb la ‘pole’ a la butxaca, ha baixat del cotxe abans del final de la sessió i ha deixat el seu company ‘sol davant el perill’ mentre Leclerc sí que ha ajudat Sainz, que aquest diumenge arrencarà en primera posició per la penalització que arrossega el líder del Mundial, intractable tot el cap de setmana i que, fins i tot sortint 15è, ‘amenaça’ amb una altra remuntada a l’estil de la protagonitzada a Hongria. Fernando Alonso, sisè al final, sortirà tercer per les sancions dels pilots que l’han precedit. Dos espanyols al capdavant a Spa.