Mercat de fitxatges

Cop de Volant del Manchester United: de De Jong a Casemiro

El club anglès, cansat de les exigències del Barcelona, canvia l’estratègia i contacta amb l’agent del madridista per oferir-li un contracte per cinc temporades que millora la seva fitxa al Madrid. El Reial Madrid encara no ha rebut oferta, però aquesta rondaria els 60 milions.

Cop de Volant del Manchester United: de De Jong a Casemiro

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Cristiano Ronaldo ha aconseguit un altre rècord en la seva exitosa carrera futbolística. Un guardó, dubtós això sí, que no comptava entre els seus innombrables èxits. Per primera vegada juga en un equip que és l’últim de la classificació de la seva lliga. Perquè el Manchester United d’Erik Ten Haag és actualment fanalet vermell de la Premier amb zero punts en dues jornades, un gol a favor i sis en contra. Aquesta circumstància ha sumit el United en el caos absolut.

 

Caos al United

Caos al UnitedAquesta deriva esportiva s’ha traslladat a la seva direcció esportiva. Després de setmanes mirant de tancar el fitxatge de Frenkie de Jong, uns diners fonamentals per al club blaugrana atesa la seva situació financera, els anglesos s’han cansat de les exigències culers i han activat una alternativa. Ni més ni menys que Casemiro. Un jugador que dotaria de consistència un equip sense fiabilitat al migcamp.

El problema és que treure Casemiro del Reial Madrid és una tasca titànica, per no dir utòpica. Quan Florentino Pérez li va renovar fa un any el seu contracte, que el vincula als blancs fins al juny del 2025, va incloure una clàusula de rescissió de 1.000 milions d’euros. Cosa que converteix la seva sortida en una quimera... Tret que el jugador s’assegui a negociar amb el Madrid perquè li demani explícitament que el deixi marxar. Per això el United ha contactat amb l’agent del futbolista i li ha fet una oferta marejadora, que millora notablement la fitxa que té al Madrid (11,3 milions), i amb una durada de ¡cinc temporades! Tenint en compte que el brasiler té 30 anys, l’oferta és més que atractiva perquè dispara la seva carrera futbolística a l’elit fins als 35, una cosa que ni el jugador s’havia plantejat.

 

Carlos Henrique Casemiro va ser el jugador menys utilitzat per Carlo Ancelotti durant la seva primera temporada al Reial Madrid el 2013. Cosa que va acabar provocant la seva cessió al Porto. Tanmateix, quan Carletto va tornar al Madrid l’estiu del 2020, l’italià i el brasiler es van asseure a parlar, i el tècnic va admetre que s’havia equivocat amb ell. Avui Ancelotti el considera el jugador sobre qui pivota l’equip. Carlo, que també era migcampista, s’identifica amb ell i ha arribat a dir: «Si busquem una còpia de Casemiro al mercat, ens equivocarem. No n’hi ha en el futbol mundial».

 

Ancelotti ha sondejat el jugador sobre el possible interès del United, que no ha formalitzat encara cap oferta al Madrid, ni ho farà fins que Casemiro no els doni llum verda per a això. En cas que el brasiler estigui interessat en acceptar l’oferta dels red devils s’espera que el club anglès posi al Madrid no pas menys de 60 milions per tancar el traspàs del futbolista. Fonts del club confirmen a EL PERIÓDICO que «no s’ha contemplat l’escenari de traspassar-lo». Tanmateix, també apunten que «en el cas que es plantegés la possibilitat, mai seria per menys de 80 milions, que és el que el club ha pagat per Tchouameni, un jugador que encara està un esglaó per sota de Casemiro».

 

Passos a seguir

Per tant, la primera premissa que s’ha de donar és que el United aconsegueixi convèncer el brasiler amb la seva suculenta oferta. Després ha de ser el mateix jugador qui truqui a les portes del club i comuniqui el seu interès per marxar. I serà llavors quan el Reial Madrid entraria en acció i posaria un preu a la sortida del migcampista, que no estaria per sota dels 80 milions en cap cas. Al Madrid fa temps que s’ha pres la decisió de deixar marxar a tots els futbolistes que no vulguin quedar-se, com ha ocorregut recentment amb jugadors de la talla de Cristiano, Varane, Di María o Ramos.

 

Notícies relacionades

En el dia d’avui, el club només contempla la sortida de Marco Asensio, que finalitza contracte el juny que ve i que Ancelotti encara no ha fet debutar aquesta temporada. El Madrid espera que la seva sortida deixi diners a les arques, però no s’han rebut ofertes. Tanmateix, aquest moviment del United posa el focus en el brasiler. I la pilota és a la seva teulada. Hi ha ‘cas Casemiro’. Si el jugador vol...