Atletisme

Espanya aconsegueix la plata i el bronze per equips a la marató femenina i masculina

Tots dos metalls, de nou encuny, compten al palmarès de les seleccions

Espanya aconsegueix la plata i el bronze per equips a la marató femenina i masculina

RFEA

1
Es llegeix en minuts

Espanya ha aconseguit aquest dilluns a l’Europeu de Munic les primeres medalles, que tot i que tenen un caràcter menor, compten de la mateixa manera al palmarès de les diferents seleccions. Així, els representants en la marató, tant masculina com femenina, han aconseguit alçar-se amb els metalls. En el cas de les dones van aconseguir la medalla de plata i els homes la de bronze.

D’aquesta manera, el quartet espanyol femení va acabar únicament per darrere d’Alemanya en la combinada de temps. A la tercera plaça va finalitzar Polònia, que va comptar amb la guanyadora individual, Aleksandra Lisowska.

Les representants espanyoles van ser Marta Galimany, Irene Pelayo, Elena Loyo i Laura Méndez. La més ben classificada d’elles va ser Galimany, atleta de Tarragona, que va acabar a la posició número 14. I tot i que Pelayo (16a), Loyo i Méndez van ocupar posicions més discretes en el còmput general per temps dels països participants, Espanya va aconseguir la segona plaça.

Notícies relacionades

En l’apartat masculí va haver-hi una circumstància semblant tot i que Ayad Lamdassem amb la sisena posició es va alçar amb una plaça de finalista en una marató guanyada per l’alemany Richard Ringer. El quartet espanyol estava format, a part de Lamdassem, per Jorge Blanco, Daniel Mateo i Abdelaziz Merzougui.

Es tracta d’unes medalles de nou encuny que no es van atorgar en l’última cita europea i que s’han estrenat aquest any en el campionat continental de Munic.