Futbol

La FIFA avança un dia l’inici del Mundial de Qatar

El partit entre Qatar i l’Equador passa del 21 al 20 de novembre i es converteix en la inauguració del torneig

La FIFA avança un dia l’inici del Mundial de Qatar

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La direcció de la FIFA va decidir dijous «per unanimitat» l’avenç al 20 de novembre de la cerimònia inaugural del Mundial de Qatar 2022 i del partit entre la selecció amfitriona i l’Equador, que passarà del 21 al 20 d’aquell mes i substituirà com a primera trobada de la competició el Senegal – Països Baixos, que manté la seva data, segons va anunciar l’organisme en un comunicat.

«La Copa Mundial de la FIFA 2022 començarà amb una celebració encara més gran per als aficionats qatarians i de tot el món. El diumenge 20 de novembre, els amfitrions es veuran les cares amb l’Equador a les 19.00 hores (hora local) en el que serà l’únic partit del dia. El Comitè Executiu de la FIFA ha decidit per unanimitat avançar un dia el partit i la cerimònia inaugural, que tindran lloc a l’Estadi al-Bait», va assenyalar en un comunicat.

Seguir la tradició

«Com a conseqüència, el partit entre el Senegal i els Països Baixos (que originalment marcava l’inici de la competició) es disputarà a les 19:00 hores de dilluns, 21 de novembre, en lloc de les 13.00 hores», va continuar la FIFA.

«Gràcies a aquesta modificació, es garanteix la continuïtat d’una antiga tradició de la Copa Mundial de la FIFA per la qual els amfitrions o els vigents campions disputen el primer partit de la competició, que se celebra juntament amb la cerimònia inaugural. La decisió ha sigut presa després de valorar els aspectes operatius i la repercussió que tindria en el torneig i després de consultar-ho amb els principals grups d’interès i el país amfitrió, que hi han estat d’acord», va assenyalar la FIFA en el seu comunicat, publicat dijous.

Localitats vàlides

Notícies relacionades

Malgrat l’avenç d’un dia del començament del Mundial, la FIFA va explicar que «el període de cessió de jugadors» per part dels clubs a les seleccions nacionals continuarà començant el 14 de novembre, «com s’havia decidit i s’estipula en el Reglament sobre l’Estatut i la Transferència de Jugadors».

«Els titulars d’entrades rebran un correu electrònic en el qual se’ls informarà sobre els partits que han patit canvis. Les localitats continuaran sent vàlides per a les noves dates i horaris. A més, la FIFA intentarà resoldre cas per cas qualsevol problema que sorgeixi arran d’aquest canvi», va afegir l’organisme.