Nova temporada a França

El PSG dels galàctics busca la revàlida

  • Després del fracàs europeu de la temporada passada, el nou projecte de Christophe Galtier arrenca amb força les competicions oficials

  • Messi, Neymar i Sergio Ramos brillen als primers partits

El PSG dels galàctics busca la revàlida

AFP

3
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

Dos grans resultats per començar el nou curs. El París Saint-Germain de Messi, Neymar i Mbappé ha arrencat la temporada de manera devastadora. Després del fracàs europeu amb l’eliminació a vuitens de final contra el Reial Madrid, el club propietat de Qatar ha tornat a il·lusionar els seguidors i ha vençut 4-0 el Nantes a la Supercopa de França i 0-5 el Clermont Ferrand a la primera jornada de la Ligue 1. 

Malgrat que són dos rivals modestos –el 9è i el 17è classificats en l’edició anterior del torneig de Lliga–, les dues golejades han revitalitzat l’expectativa entorn de l’equip parisenc. Els aficionats confien que aquest any deixi de ser un equip amb un planter ple d’estrelles, però amb un futbol molt irregular, i que es converteixi, finalment, en un equip excel·lent, un aspirant real a la Lliga de Campions (tan anhelada pels francesos). Tot això gràcies a la principal novetat d’aquesta temporada: la mà del nou entrenador Christope Galtier, de 55 anys.

Un mercat estiuenc més terrenal

Un mercat estiuenc més terrenalEl PSG no ha agitat, de moment, el mercato, a diferència d’altres estius. Les principals incorporacions van tenir lloc a la banqueta (Galtier) i als despatxos, amb el prestigiós secretari tècnic portuguès Luis Campos. Ex del Mònaco i del Lilla, a més d’assessor extern del Celta, Campos ha impulsat una política de fitxatges als antípodes de la que va caracteritzar en el passat l’equip de la capital. En lloc de cracs contrastats, ha apostat per joves promeses, com els portuguesos Vitinha (22 anys) i Renato Sanches (24 anys), a més dels francesos Mukiele (24 anys) o Ekitike (20 anys).

Tanmateix, l’equip finançat amb els petrodòlars qatarians no ha dit l’última paraula. Segons el diari ‘L’Équipe’, espera tancar durant els pròxims dies els fitxatges del centrecampista espanyol Fabián Ruiz i del seu gran objectiu en aquest mercat: el defensa eslovac Skriniar, pel qual l’Inter de Milà demana 70 milions d’euros. També es va especular amb un interès del PSG per Bernardo Silva, però, segons la premsa gal·la, el portuguès prefereix fitxar pel Barça.

Revolució tàctica de Galtier

Revolució tàctica de GaltierMés que els fitxatges, la il·lusió ha tornat a París gràcies al bon joc dels primers partits. Galtier potser no és un entrenador amb tant renom a Europa com Thomas Tuchel o Mauricio Pochettino, però compta amb un gran reconeixement a França, després d’haver guanyat la Ligue 1 el 2021 amb el Lilla i el seu exitós pas pel Niça la temporada passada. A més de les típiques promeses de més disciplina física i alimentària, la seva arribada al Parc dels Prínceps s’ha caracteritzat per una petita revolució tàctica: l’equip ha abandonat el 4-3-3 i ara juga amb un 3-4-1-2, amb dos carrilers.

Amb aquest sistema, menys habitual, s’ha vist a un PSG més equilibrat, sòlid en defensa i que pressiona en bloc. Les estrelles ofensives ja no es queden despenjades. «L’equip marca gols, no n’hi encaixen i concedeix poques ocasions», va presumir en declaracions a ‘Le Parisien’ Jimmy Algerino, exjugador del PSG a finals dels noranta. De fet, un dels principals beneficiats per aquesta tàctica ha sigut el mateix Messi, que juga com a «electró lliure» per darrere dels dos davanters. Un nou paper que entusiasma l’astre argentí, segons va explicar el seu entorn de l’emissora RMC Sport. Amb un dels seus demolidors eslàloms a la Supercopa i una xilena al debut de la Lliga, s’ha tornat a veure el millor Messi.

El protagonisme de Ramos

Notícies relacionades

També han brillat aquells dos jugadors que més van indignar l’any passat els aficionats parisencs: Sergio Ramos i Neymar. El defensa espanyol va recuperar protagonisme en una defensa de tres, amb Marquinhos i Kimpembe, mentre que el brasiler va demostrar un nivell superlatiu, potser molest pels múltiples rumors del seu traspàs i conscient que el Mundial de Qatar és a la cantonada. 

Messi, Neymar i Ramos van acaparar els focus en un debut de Lliga en què va estar absent Mbappé, lesionat als abductors. Després de la seva renovació astronòmica, que va deixar el Reial Madrid amb la mel a la boca, el golejador de Bondy es va convertir en el jugador franquícia d’un PSG megafavorit a França. El seu veritable objectiu és trencar la mala sort a la Champions.

Temes:

PSG França