ANGLATERRA-ALEMANYA

Popp vs. Mead: el duel més esperat de l’Eurocopa

  • Alexandra Popp i Beth Mead comparteixen el ‘pitxitxi’. Amb sis gols en cinc partits, ja han igualat la màxima anotadora del torneig, Inka Grings (2009). Rècord que podrien superar en la final de diumenge

  • Són les úniques futbolistes que han anotat en els tres partits de la fase de grups

Popp vs. Mead: el duel més esperat de l’Eurocopa

@DFB_Frauen

3
Es llegeix en minuts

Alexandra Popp i Beth Mead acaparen tot el protagonisme per la final de l’Eurocopa (diumenge a les 18 h). Arriben al partit com els dos referents de la seva selecció. Ningú necessitava brillar a l’Eurocopa tant com les dues màximes golejadores. Tenien molt a demostrar després de mesos difícils per a totes dues. I ho han fet amb escreix.

Amb sis gols en cinc partits, ja han superat Inka Grings com la màxima anotadora d’aquest torneig continental (2009) i qualsevol d’elles podria continuar escrivint la història aquest diumenge. També són les úniques futbolistes que han anotat en els tres partits de la fase de grups.

La reivindicació de Popp

10 anys ha esperat Alexandra Popp per disputar aquesta Eurocopa. Les lesions han dificultat els seus últims anys i li han impedit jugar en els grans esdeveniments amb Alemanya. Una ruptura de lligaments al turmell li va impedir acudir a la del 2013 i una ruptura al menisc la va tornar a apartar de la competició el 2017. Quatre anys després, a mitjans de l’anterior campanya, es va trencar els cartílags, una lesió que la deixava fora del torneig per tercera vegada. Però la pandèmia va obligar la UEFA a retardar un any la competició, cosa que li ha permès ser a Anglaterra i reivindicar-se amb el seu país.

La futbolista alemanya complirà les 120 internacionalitats en la final. Després que molts donessin per acabada la seva carrera, s’ha consolidat com la gran referència d’Alemanya i ha guiat l’equip a la seva novena final. «Molta gent ja m’havia descartat i he pogut demostrar que continuo sent una jugadora a tenir en compte», va explicar, emocionada, després de finalitzar el primer partit contra Dinamarca. El seu caràcter i temperància al camp han animat les seves companyes per competir al màxim nivell. Amb 31 anys, ha superat la seva batalla interna contra les lesions i està preparada per continuar fent història.

És la rematadora que Alemanya necessitava per poder jugar el seu futbol i recuperar la seva anhelada corona. És l’única jugadora que anota en cinc partits consecutius en una Eurocopa. La seguretat mostrada en l’àrea rival i els sis gols anotats han sigut transversals per poder arribar a la final. Va ser el seu doblet el que va classificar la selecció per a la final de Wembley. Tot i que les lesions la van posar molts mesos en un segon pla, no han aconseguit apartar-la ni de la selecció ni del futbol. I aquest diumenge pot continuar escrivint la història d’Alemanya.

Beth Mead convenç Anglaterra

L’extrema dreta de l’Arsenal és la revelació d’aquesta competició. Arriba a aquesta final com a màxima golejadora i màxima assistent de l’Eurocopa després d’anotar sis gols i assistir per a cinc més. És la futbolista més decisiva per a Anglaterra, ja que ha participat en 11 dels 20 gols que ha marcat l’equip en els cinc partits disputats.

Notícies relacionades

Però l’Eurocopa no només li ha servit per destacar com la màxima golejadora, sinó que també s’ha cobrat la seva venjança particular. Hege Riise, l’anterior seleccionadora i actual entrenadora de Noruega, no la va convocar en els últims Jocs Olímpics per falta de qualitat. «L’informe de la jugadora no ha sigut tan bo», va explicar al seu moment. I Mead i Anglaterra li van demostrar el seu potencial. Golejada i ‘hat-trick’ de la jugadora.

Tot i que la seva convocatòria es va plantejar en un inici com un revulsiu per a l’equip, ja és el referent de la selecció anglesa. Amb sis gols i cinc assistències, ha guiat l’equip nacional a la final de l’Eurocopa. Sarina Wiegman li ha fet la confiança que necessitava per convertir-se en la màxima golejadora. El seu registre és de 20 gols i 13 assistències en els últims 18 partits amb les ‘Lionesses’. Millors números que els de la temporada al complet amb l’Arsenal, que va marcar 14 gols i va donar 19 assistències. Aquest diumenge podria superar el rècord d’Inka i continuar firmant la història d’Anglaterra.