Golf

Cameron Smith es corona en l’Open Britànic

  • El jugador australià, esplèndid amb el ‘putter’, s’imposa al nord-irlandès Rory McIlroy en el duel de l’última jornada

  • Sergio García anuncia que deixarà el circuit europeu i la Ryder perquè «no se sent estimat»

Cameron Smith es corona en l’Open Britànic

Russell Cheyne / Reuters

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Un gran Cameron Smith, sensacional un cop més amb el ‘putter’, va arrabassar-li al nord-irlandès Rory McIlroy al bressol del golf, l’Old Course de Saint Andrews, la Gerra de Claret de la 150a edició de l’Open Britànic, el primer gran que guanya el golfista australià, que s’embutxacarà 2,5 milions de dòlars.

Smith, que va aconseguir la sisena victòria en el PGA Tour, sortia a 4 cops de McIlroy, que va acabar tercer, i el noruec Viktor Hovland, l’últim dia de l’Open, després d’una mala tercera jornada en què havia estat per sobre del par (+1).

Va recuperar la solvència a temps per protagonitzar un final emocionant i obert, un duel de què es va despenjar Hovland i que va quedar entre l’‘aussie’ i McIlroy, amb el nord-americà Cameron Young, primer líder d’aquesta edició de l’Open, a l’expectativa, tant és així que a l’últim forat, amb un ‘eagle’, va acabar segon. Una targeta de 64 cops (-20 en el total, millor que els -19 de Tiger Woods l’any 2000 a St. Andrews) va catapultar, al final, l’australià cap al títol a Escòcia.

Màxima pressió

Els dos líders de dissabte van començar l’últim partit amb -16 en l’acumulat, amb McIlroy, animat per l’afició, com a favorit contra un rival que tenia a favor jugar sense tanta pressió.

Després dels tres primers forats amb el par en els dos casos, el noruec es va deixar un ‘bogey’ en el quart, que va situar el nord-irlandès com a líder.

McIlroy va posar terra pel mig en un forat que va acabar per sota del par en els quatre dies de campionat, el quart de l’Old Course, i es va situar en -17 aclamat pel públic.

L’emoció va pujar amb tres ‘birdies’ seguits de Smith en l’inici de la segona volta per posar-se amb -17, a un de McIlroy, que també va aprofitar el forat 10. Hovland, per la seva banda, va reaccionar en el 12 amb el primer ‘birdie’. En aquest i el 9, al nord-irlandès se li va escapar ampliar l’avantatge.

L’australià va atrapar McIlroy en el 13 i es va posar líder en el 14 amb el cinquè ‘birdie’ seguit (els millors, l’11 i el 13) per situar-se amb -19.

Smith va tenir problemes amb el 17, però els va resoldre amb el par i va tancar el 18 amb el ‘birdie’ que li va permetre entrar a la Casa Club amb la victòria a la mà.

Fins aquí va arribar també el seu company de partit, Cameron Young, amb un ‘eagle’, el que havia de firmar McIlroy per empatar amb l’australià, però no ho va aconseguir.

L’anunci de García

Sergio García va tancar el torneig amb 2 cops sota el par, ficat en la zona mitjana de la classificació. Però va deixar una de les notícies del dia a l’anunciar que «probablement» deixarà el circuit europeu i també l’equip de la Ryder per com l’estan tractant a l’incorporar-se al circuit LIV, impulsat per fons públics de l’Arabía Saudita. «Tinc bastant clar què fer», va dir el castellonenc. «Vull jugar on m’estimen. M’agrada sentir-me estimat i en el ‘tour’ europeu, en aquests moments no m’hi sento», va comentar.

«Jugaré menys, seré més a casa... Si no jugo grans, no els jugo, tampoc m’importa gaire. Em fa una mica de pena per la Ryder, però tal com estic tampoc estic per jugar-la», va reconèixer.

Notícies relacionades

Jon Rahm, per la seva banda, va tancar el torneig amb un ‘birdie’ i un -7 en el global, a 12 del guanyador, i Adri Arnaus amb +1.