Eurocopa Femenina 2022

La greu lesió d’Alexia commociona el món del futbol i causa una allau de missatges de suport

  • El Barça acompanya la jugadora, que rep el carinyo de Muguruza, Carolina Marín i altres esportistes.

  • Amaiur Sarriegi, la davantera de la Reial Societat, supleix la centrecampista catalana a l’Europeu

2
Es llegeix en minuts

La lesió d’Alexia Putellas, la Pilota d’or 2022, ha commocionat el món del futbol per la gravetat del contratemps que fa que es perdi l’Eurocopa Femenina del 2022. Alexia va notar un crac al lligament encreuat del genoll durant l’entrenament d’aquest dimarts, 24 hores abans que comenci la competició. Després de conèixer-se l’abast de la lesió, i la decisió definitiva que es perdia l’europeu, el món del futbol es va bolcar amb la futbolista. Els primers, el seu propi club, el Futbol Club Barcelona amb un missatge d’ànims «Molta força, Alexia, tornaràs més forta que mai».

Companyes de vestidor també han mostrat el seu suport a la jugadora, com Marta Torrejón: «Tornarem a saltar, germana. Sempre amb tu». Jenni Hermoso, que també es perd la competició per lesió, també va acompanyar la centrecampista: «Amb tu sempre, passi el que passi». Megan Rapinoe, estrella del futbol femení, va tenir paraules per a la catalana: «Collons, quina merda. T’envio tot el meu ànim i et desitjo una ràpida recuperació, Alexia».

«Força i ànim»

Altres esportistes han enviat ànims a la jugadora, com Garbiñe Muguruza. «Les lesions mai són fàcils, però en sortiràs més forta. Una abraçada gran i a seguir». Des del bàdminton, Carolina Marín també va tenir un missatge a Alexia: «Estimada Alexia, sé que ara mateix les paraules serveixen de poc, però m’agradaria fer-te arribar tota la meva força i el meu ànim. Per a aquells dies en què tot es faci més costa amunt. Tornaràs».

Clubs espanyols, commocionats per la notícia, van enviar missatge de carinyo a Putellas. Així ho ha fet el Girona: «Molt ànim Alexia, tornaràs molt fort». I el Cadis: «Tota la força del món, tornaràs més forta que mai». El món del futbol es bolca amb la jugadora del Barça després de conèixer que es perd l’Europeu del 2022, i que no podrà tornar als terrenys de joc fins al 2023.

Repercussió internacional

Notícies relacionades

La lesió de l’estrella de la selecció espanyola ha fet la volta al món, i diaris internacionals com ‘La Gazzetta dello Sport’ i ‘L’Equipe’ han donat rellevància a la notícia que Alexia Putellas es perd l’Eurocopa.

Amaiur Sarriegi, la davantera de la Reial Societat serà qui ocuparà la posició de Alexia a l’Europeu. Després de la lesió de Salma Paralluelo, que també era a la llista de Jorge Vilda, tot apuntava que Amaiur la substituiria, però al final el tècnic va decidir convocar Teresa Abelleira. Ara, amb una nova lesió, la donostiarra té l’oportunitat.