Els penals donen a Espanya la seva segona Eurocopa femenina

ACFS

2
El Periódico

L’encert al llançament de penals (4-1) i la inspiració de la portera Silvia van donar el títol de l’Eurocopa a Espanya davant de Portugal (3-3), que va dominar el marcador durant gran part de la trobada però que no va poder frenar la reacció del seu adversari.

Una altra vegada a Portugal i de nou davant del conjunt amfitrió a la final. L’historial de la vermella de futbol sala femení s’engrandeix. És la segona corona seguida per a Espanya, dominadora d’aquesta competició que va culminar la seva segona edició en un últim partit ple d’alternatives, emoció i resolt des dels trets de sis metres.

Bon començament lusità

Res a veure va tenir aquesta amb l’edició passada on Espanya va atropellar el seu rival per apuntar-se el títol continental. En aquesta ocasió i malgrat que el conjunt de Clàudia Pons va arribar al duel decisiu amb nou victòries al seu historial, va ser lligada de mans per l’equip local, que va donar la sensació de tenir perfectament estudiat al campió.

Al minut 11, Azevedo va avançar les lusitanes, que van ampliar el seu avantatge al 19, en una acció d’estratègia que va néixer en una sacada de banda. Va rebre Janice Silva i va centrar a Pisko que, sense oposició, va anotar el segon. A 17 segons de l’intermedi, Ale de Paz va recollir una pilota solta, perduda per Portugal, per executar un tret que va superar Ana Catarina. El quadro de Claudia Pons va minimitzar danys.

Tanda impecable

Espanya va arraconar Portugal sostinguda per Ana Catarina. Ho va buscar amb llançaments llunyans, especialment. Així va arribar l’empat, segellat de nou per De Paz, des de fora de l’àrea. Amb 2-2 es va arribar a la pròrroga, en la qual Espanya va acariciar el títol amb una mica de María Sanz al minut 44. Amb porter jugador al tram final, Pisko va igualar de nou el pols a un minut del final.

En els penals, Espanya va ser impecable. Va marcar els cinc que va llançar. Silvia en va parar dos, a Ana Azevedo i Ana Pires, que van resultar definitius.