‘TRIALS’ DELS EUA

Sydney McLaughlin bat el rècord del món de 400 metres tanques

L’atleta de 22 anys va superar el temps que ella mateixa ostentava després dels Jocs Olímpics de Tòquio

Sydney McLaughlin bat el rècord del món de 400 metres tanques

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’atleta nord-americana Sydney McLaughlin va batre aquest dissabte el rècord mundial de 400 m tanques a l’aconseguir un temps de 51.41 en els Campionats nacionals dels Estats Units, que s’estan celebrant a Eugene (Oregon, EUA).

McLaughlin es va superar a si mateixa ja que l’anterior rècord també era seu (51.46 en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020). La nord-americana té dues medalles d’or olímpiques (400 m tanques i 4x400) i mirarà de proclamar-se campiona del món en els Mundials d’Atletisme, que es disputaran a Eugene del 15 al 24 de juliol.

Amb només 22 anys, era la gran protagonista de dissabte en els Campionats dels EUA i la seva prova va tancar el programa d’aquesta tercera jornada. Amb una gran autoritat i un sorprenent aplom, McLaughlin va dominar la carrera des del principi i no va afluixar en la recta final per aconseguir un nou rècord mundial.

Notícies relacionades

La seva marca de 51.41 és quatre segons inferior al mínim exigit per als Mundials (55.40). Tot just acabar la carrera, l’atleta va dir a la retransmissió nord-americana de l’NBC que estava «molt agraïda» per aquesta nova marca històrica. També va remarcar que, junt amb els seus compatriotes Britton Wilson (segona aquest dissabte amb 53.08) i Shamier Little (tercera amb 53.92), intentarà «representar els Estats Units» el millor possible en els Mundials del juliol, i va dir que tant de bo puguin ocupar les tres el podi.

Amb aquesta nova plusmarca, McLaughlin es consolida com una de les grans sensacions de l’atletisme mundial. A més de les seves dues medalles d’or obtingudes a Tòquio 2020, el palmarès de la nord-americana n’inclou una d’or en 4x400 i una de plata a 400 m tanques en els Mundials de Doha del 2019.