No fitxa espanyols des del 2019

Florentino ‘desespanyolitza’ el Reial Madrid

  • Els últims 14 fitxatges del conjunt blanc són estrangers, els jugadors espanyols de la plantilla estan en venda i només n’hi ha 3, dels quals un únic titular, a l’equip d’Ancelotti.

Florentino ‘desespanyolitza’ el Reial Madrid

@REALMADRID

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El 6 de gener del 2019 Brahim Díaz va ser presentat com a jugador del Reial Madrid després del pagament de 17 milions d’euros, més set en bonificació, al Manchester City. Des d’aleshores, fa ja 1.263 dies, Florentino Pérez no ha tornat a fitxar un futbolista espanyol per al conjunt blanc.

Pérez va passar d’encapçalar la generació d’‘Els Galàctics’ a apostar per la política de ‘zidans i pavons’. Després va prioritzar «el producte nacional, per qualitat i per preu». I van arribar Sergio Ramos, Xabi Alonso, Arbeloa, Isco, Asensio, Raúl Albiol, Granero, Pedro León, Canales, Diego López, Illarramendi, Vallejo, Kiko Casilla, Odriozola, Morata... Però en les últimes temporades, el Madrid s’ha oblidat completament dels espanyols i fixa fora les seves preferències a l’hora de reforçar-se.

14 fitxatges i 593 milions

Els últims 14 fitxatges blancs, pels quals ha pagat 593,5 milions d’euros, són jugadors nascuts fora d’Espanya: Tchouaméni, Rudiger, Alaba, Camavinga, Renier, Hazard, Militão, Rodrygo, Mendy, Luka Jovic, Vinícius, Courtois, Kubo i Lunin. Molts d’ells apostes joves en les quals el club blanc va apostar arriscant fortes quantitats de diners. Algunes van sortir bé, com Vinícius i Rodrygo, i d’altres no han justificat el seu traspàs, com Jovic i Reinier.

El problema és que la plantilla blanca es continua ‘desespanyolitzant’. Aquest estiu ha marxat Isco, un dels ‘capricis’ al seu dia de Florentino, que se’n va per la porta del darrere després de no donar la talla amb Zidane ni Ancelotti. Hi ha altres jugadors de talent com Dani Ceballos, que amb l’arribada de Tchouameni ha deixat clar que la seva idea és anar-se’n al Betis perquè no li sedueix la idea ser el setè centrecampista de l’equip.

Asensio, cas paradigmàtic

I existeix un cas paradigmàtic que retrata a la perfecció la pèrdua de pes al Madrid dels espanyols: Marco Asensio. Tot i que encara li resta una altra temporada de contracte, no està clar que hagi de seguir al Bernabéu. El mallorquí ha completat el seu millor any, disparant la seva producció golejadora fins als 12 gols, però el seu protagonisme s’ha reduït a la Lliga. A la Champions suma 204 minuts en vuit partits, la majoria sortint de la banqueta. Per això el jugador, que representa Jorge Mendes, es planteja anar-se’n a un equip que li ofereixi més protagonisme. Milan i Liverpool han sondejat la seva situació.

Sense planter

Notícies relacionades

Tot això provoca que a la primera plantilla blanca només hi hagi tres jugadors espanyols: Carvajal, Nacho i Lucas Vázquez. És titular només el primer. La qual cosa, a més, ajuda a explicar que Luis Enrique no compti amb gaires madridistes en les seves convocatòries. Independentment del seu gust futbolístic. Es dona a més la circumstància que tots tres són del planter, cosa que fa que els madridistes estiguin especialment orgullosos. Però la realitat del planter blanc al primer equip tampoc és encoratjadora. Antonio Blanco i Miguel Gutiérrez estaven cridats a tenir pes aquesta temporada, però cap dels dos ha tingut minuts. Sergio Reguilón va acabar marxant al Tottenham i només Peter ha sortit al primer equip en diverses ocasions.

Alguns afirmen que el problema no és del Madrid, que l’explicació rau en l’absència de futbolistes espanyols desequilibrants en aquesta generació. Però si un mira el Camp Nou i veu Pedri, Ansu o Gavi, aquest argument...